Jos on monessa muussa Euroopan huippusarjassa tällä hetkellä hyvin tasaista, niin Ranskanmaalla ei. Ligue 1:ta tutusti dominoiva Paris Saint-Germain otti sunnuntaina yhdeksännen voittonsa yhdeksästä pelistä ja kasvatti etumatkansa sarjan kärjessä jo kahdeksaan pisteeseen.

PSG:n tuorein uhri on seuran päähaastajiin kotimaassa lukeutuva Lyon, joka kuitenkin sai poistua pääkaupungista raaka 0-5 -tappio niskassaan. PSG ei antanut vierailleen mitään armoa.

Erityisen haastavan PSG:n kellistämisestä tekee se, että joukkue on tehnyt jokaisessa sarjan ottelussaan vähintään kolme maalia. ”Hyökkäys on paras puolustus” tuntuu siis pätevän erittäin hyvin ainakin Ranskan kansallisen sarjan otteluihin. PSG:n maaliero onkin nyt musertavan ylivoimainen 32-6.

OptaJean

@OptaJean
3 - Paris have scored at least three goals in each of their first eight games in Ligue 1, the first time that a team accomplish such a performance in the top-flight’s history. Power.

PSG siirtyi ottelussa 1-0 -johtoon Neymarin varmasti upottamalla rankkarilla. Tällöin peliä oli pelattu yhdeksän minuuttia. Jo aiemmin Lyonia koeteltiin, sillä sen tähtipelaaja Nabil Fekir väänsi nilkkansa ja joutui tulemaan vaihtoon.

Pientä oljenkortta Lyonille tarjottiin, kun erotuomari komensi PSG:n nuoren topparin Presnel Kimpemben suoralla punaisella suihkuun 32. minuutilla. Kimpembe taklasi Ranskan maajoukkuetoveriaan Tanguy Ndombelea napit edellä ja sai ansaitun kentältäpoistumiskäskyn VAR-tarkistuksen jälkeen.

Puntit kuitenkin tasoittuivat ennen avausjakson loppua, kun Lyonin Lucas Tousart passitettiin niin ikään ulos kentältä.

Toisella jaksolla alkoi sitten Kylian Mbappé –show. 19-vuotias teinisensaatio täräytti 14 minuutin sisällä uskomattomat neljä maalia, ja sai jälleen kerran nimensä historiaan. Mbappé on nuorin pelaaja 45 vuoteen, joka on tehnyt Ligue 1:ssä neljä maalia samassa pelissä. Mbappén erikoisin osuma oli 4-0 -maali, joka meni maaliin kahden tolpan kautta.

OptaJean

@OptaJean
4 – Kylian Mbappé is the youngest player (19 years and 9 months) to score 4 goals in one game in Ligue 1 over the last 45 seasons. Precocity.

Historiaa PSG teki niiltäkin osin, että koskaan aiemmin ei mikään seura ollut aloittanut Ranskan pääsarjakautta yhdeksän perättäisen voiton suoralla.