Bundesliigan syksyn todennäköisesti odotetuin ottelu näki lauantaina päivänvalon, kun Borussia Dortmund ja Bayern München mittelöivät Signal Iduna Parkilla.

Dortmund vahvisti asemaansa sarjakärjessä voittamalla Bayernin lukemin 3-2.

Ottelun ensimmäinen puolikas eteni müncheniläisvieraiden komennossa. Bayern siirtyi johtoon 26. minuutilla, kun maalisieppo Robert Lewandowski oli unohtunut vapaaksi rangaistusalueelle. Serge Gnabry löysi hänet nappikeskityksellään ja Lewandowski puski Bayernin johtoon.

Dortmund tuli tasoihin heti toisen jakson alussa. Bayernin maalivahti Manuel Neuer kaatoi sääntöjen vastaisesti Marco Reusin, ja pallo vietiin pilkulle. Reus sai itse kunnian ampua rangaistuspotkun sisään.

Kotijoukkueen hurmosta kesti vain pari minuuttia, kunnes Lewandowski rokotti vanhaa seuraansa jälleen. Bayern murtautui ovelilla syötöillä Dortmundin rangaistusalueelle ja lopulta Lewandowski pääsi puskemaan lähietäisyydeltä joukkueensa takaisin johtoon.

Ottelua oli jäljellä noin 25 minuuttia, kun Bayernin ensimmäisen puoliajan hallinta oli enää muisto vain. Reus sai pomppivan keskityksen rangaistusalueelle Łukasz Piszczekiltä ja taituroi pelivälineen tarkalla laukauksella takanurkkaan.

Hetkeä myöhemmin Dortmund rokotti jälleen. Axel Witsel vapautti syksyn sensaation, espanjalaishyökkääjä Paco Alcácerin läpiajoon. Alcácer kuljetti pallon Neuerin nenän eteen ja chippasi sen tyynesti saksalaistorjujan ohi maaliin.

OptaFranz

@OptaFranz
18 – Dortmund have scored 18 goals by substitutes in all competitions this season, that’s at least ten more than any other team in Europe’s top 5 leagues. Quality. @BlackYellow #BVBFCB #Bundesliga

Pelattiin ottelun viimeistä, viidettä, lisäaikaminuuttia, kun Lewandowski siirsi pallon jo kolmatta kertaa illan aikana Dortmundin verkkoon. Avustava tuomari liputti tilanteen heti paitsioksi. Bayernin pelaajat vaativat videotarkistusta, mutta sille ei ollut tarvetta. Puolalaishyökkääjä oli selkeästi paitsiossa.

Borussia Dortmundilla on nyt 11 ottelun jälkeen 27 pistettä kasassa. Se johtaa Bundesliigaa neljän pisteen erolla Borussia Mönchengladbachiin. Bayern München on kolmantena 20 pisteellä.