Lukas Hradecky turhautunut Bayer Leverkusenin puolustamiseen: ”En kyllä ota maaleja omaan piikkiini”

© Kuva: Getty Images

Bayer Leverkusenin alkukausi Saksan Bundesliigassa on ollut vaikea. Leverkusen on sarjassa kymmenen pelatun kierroksen jälkeen vasta sijalla 13.

Leverkusenin ongelmana on ollut puolustuspeli. Omissa on soinut kymmenessä ottelussa peräti 21 kertaa. Huuhkajien riveissä nollapelejä tahkoava ykkösmaalivahtikaan ei ole kyennyt pitämään seurajoukkuettaan pystyssä.

– Melkoista vuoristorataahan tämä on ollut. 6-2-voittoa seurasi 1-4-tappio Bundesliigassa. Viime pelit kuvaavat aika hyvin koko kautta. Liikaa heilahtelua pelaamisemme tasossa. Verkko takanani on heilunut aivan liian tiuhaan, en kyllä ota maaleja omaan piikkiini. Meille sattuu liikaa tyhmiä virheitä ja aiheutetaan tyhmiä pilkkuja. Vastustajatkin ovat tuntuneet osuvan joka saakelin tilanteesta. Ei tunnu onnikaan olevan puolellamme, Lukas Hradecky manailee SuomiFutis-sivustolle.

Torstaina Leverkusen ahertaa Eurooppa-liigan lohkovaihetta, jossa se on voittanut kolmesta pelistä kaksi ja hävinnyt yhden. Tuon tappion aiheutti juuri torstainen vastustaja Zürich, joka on voittanut kaikki lohkovaiheen pelinsä.

– Zürichillä on hyvä draivi päällä. Oliko sitten heidän voittonsa meistä ansaittu? Tasainen peli, jossa meiltä hylättiin maali. Zürich on Bundesliigan ja 2. Bundesliigan välisen tason jengi. Siellä on muutamia hyviä pelaajia ja pelaavat kotona tosi vahvasti. Ei se ole ylikävelyjengi, mutta se on selvää, että kyllä meidän pitää heidät himassa hoitaa, Hradecky painottaa.

Voitto torstaina helpottaisi Leverkusenin jatko-ohjelmaa.

– Jatkopaikan varmistuminen helpottaisi meitä todella paljon. Otteluita on paljon ja päästäisiin vähän kierrättämään tuoreita jalkoja europeleissä.

Leverkusen lähtee torstaiseen kotiotteluun teemalla, että Hradeckyn taakse ei mene palloakaan.

– Valmentaja sanoi, että lähdetään siitä, että nyt pelataan nollapeli. Meillä on pelissä paljon parannettavaa, mutta joukkueessa riittää laatua sen parannuksen tekemiseen, Hradecky toteaa.

C Moren suoratoistopalvelu on viikonlopun ajan auki uusille asiakkaille. Kaikki Eurooppa-liigan torstain ottelut ja viikonlopun La Ligan 10 ottelua on mahdollista seurata ilmaiseksi suorina lähetyksinä. Lue lisää täältä.

Kimmo Mäkinen