Saksan Bundesliigan alkukauden mielenkiintoisin joukkue on ollut Borussia Dortmund. Muutama pelaaja on tuikkinut Lucien Favren ryhmässä erityisen kirkkaasti ja tuloksena on ollut menestystä kotimaassa ja eurokentillä.

Dortmund johtaa Bundesliigaa kahden pisteen erolla ennen Bayern Müncheniä, kun pelattuna on yhdeksän kierrosta. Samaan aikaan Lucien Favren suojatit ovat avanneet Mestarien liigan kolmella voitolla – ja vieläpä maalierolla 8-0.

Muutama nimi nousee erityisesti esille, kun etsitään syitä Dortmundin vahvaan menoon. Barcelonassa vaille roolia jäänyt Paco Alcácer on iskenyt neljässä pelaamassaan ottelussa seitsemän maalia. Marco Reusin saldo on yhdeksän peliä ja viisi maalia.

– Alcacer on se pelaaja, joka kiinnostaa minua eniten ennen lauantain peliä. Hänen tehonsa ovat olleet aivan hurjat. On se pienoinen yllätys, että hän on noin kova nimi Bundesliigaan. Reus taas tuo oman mausteen Dortmundin hyökkäyspeliin monellakin osa-alueella. Ainakin alkukaudesta myös kokeneen Łukasz Piszczekin jalka tuntuu edelleen nousevan oikealla laidalla, Wolfsburg-Dortmund -ottelun lauantaina Viasatille selostava Mikko Aaltonen toteaa SuomiFutis-sivustolle.

Mielenkiintoisten nimien listalle on ehdottomasti nostettava myös vuonna 2000 syntynyt englantilainen Jadon Sancho. Keskikenttäpelaaja on iskenyt yhdeksässä ottelussa neljä maalia ja noussut samalla Englannin A-maajoukkueeseen.

– Hän kuuluu ehdottomasti niihin nimiin, joita kannattaa seurata isoin lasein. Hän tulee tekemään vielä kovaa jälkeä ja herättämään paljon mielenkiintoa uransa tulevissa siirtoikkunoissa. Voisin kuvitella, että Dortmund ei ole herran uran päätepysäkki.

Lauantai-iltana Dortmund kohtaa siis keskikastissa etenevän Wolfsburgin. Favren tehtävä ei kuitenkaan ole niin helppo kuin voisi äkkiseltään tilastoista lukea. Joukkue nimittäin joutui keskiviikkona taistelemaan Saksan Cupin jatkopaikasta 120 minuuttia 2. Bundesliigan joukkue Union Berliniä vastaan. Loppulukemiksi kirjattiin 3-2.

Useampikin runkopelaaja huilasi tuon taiston, mutta ainakaan tulos ei kerro, että Dortmundin joukkueen leveys olisi huippuluokkaa. Dortmund kohtaa Wolfsburgin lauantaina alkuillasta ja seuraava Mestarien liigan ottelu on edessä jo tiistai-iltana Espanjassa. Vastaan asettuu Atlético Madrid.

– En nähnyt keskiviikon peliä, mutta tulos ainakin antaa lisämaustetta lauantaille. Takki auki Dortmundilla ei ole varaa missään nimessä lähteä vieraspeliin. Dortmundilla on huikea tappioton putki, jota he eivät myöskään halua katkaista. Pidän kuitenkin Wolfsburgin mahdollisuuksia aika ohuina.

– Dortmundin joukkuetta kierrätettiin keskiviikkona, mutta tuskin täysin sama miehistö voi pelata lauantaina ja tiistaina. Väittäisin, että kahdeksan yhdestätoista on kuitenkin samoja molemmissa peleissä. Ehkä cupin heikko tulos luo Favrelle paineita peluuttaa ykkösmiehistöään.

Aaltonen ei peittele tyytyväisyyttään, kun puhe kääntyy Bundesliigan sarjataulukkoon.

– Se, että Bayern ei johda sarjaa, on alkukauden määrittävin tekijä. Täytyy myöntää, että odotin Bayernin varmistavan mestaruuden käytännössä ennen kuin sarja edes alkaa. Todella virkistävää, että Dortmund johtaa, Aaltonen nauraa.

– Lucien Favre on saanut Dortmundin pelaamaan tehokasta futista. Kannattajat kritisoivat lähtökohtaisesti, että meneeköhän tekeminen Favren kanssa liian puolustusvoittoiseksi. Tehokkuutta on löytynyt ja luulen, että he pystyvät haastamaan Bayernin läpi kauden.

Saksan Bundesliigan ottelu Wolfsburg-Dortmund näkyy lauantaina 3.11. Viasat Urheilu -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa klo 16.20 alkaen. Ottelun selostaa Mikko Aaltonen.