KPV:n kotistadion Kokkolan keskuskenttä nousi keskiviikkona puheenaiheeksi, kun KPV isännöi Turun Palloseuraa liigakarsintojen avausottelussa. Tällä hetkellä KPV:n olosuhteissa on rutkasti parannettavan varaa, mikäli Veikkausliiga kutsuisi ensi kaudeksi.

Kokkolassa liigakarsinta pelattiin luonnonnurmella keskuskentällä kello 14. Ottelun aikainen aloitusaika johtui siitä, ettei keskuskentällä ole valoja. Kenttä ei myöskään ole lämmitetty, jonka takia nurmi oli todella huonossa kunnossa vesisateiden ja yöpakkasten takia.

LUE MYÖS: Kokkolassa pelattiin veikkausliigapaikasta surkeissa olosuhteissa – Palloliitto vastaa: ”Onni, ettei kukaan loukkaantunut”

Palloliiton olosuhdepäällikkö Tero Auvinen listasi tylyt faktat Kokkolan olosuhteista SuomiFutis-sivuston haastattelussa torstaina. Tällä hetkellä KPV:n olosuhteet eivät ole lähelläkään Veikkausliigassa vaadittavaa tasoa. Liigalisenssin kannalta tilanne on jopa hälyttävä.

– Olosuhteisiin ja turvallisuuteen liittyvät lisenssimääräykset eli kolme määräävintä A-kriteeriä eivät täyty yksikään.

– Katsomokapasiteetti, joka on minimissään 1500 katettua istumapaikkaa, ei täyty. Pelikuntoinen kenttä läpi sarjakauden, eli tässä tapauksessa lämmityksen avulla voitaisiin taata pelikunto luonnonnurmella, niin sellaista ei ole. Kolmas tärkeä tekijä on tietysti valaistuksen puuttuminen, Auvinen kertoi puhelimitse.

[readmore=liigakarsinnat]

Auvinen nosti edellä mainittujen puutteiden lisäksi esiin myös median ja lehdistön työskentelytilat, tv-tuotannon tilat sekä yleisön palvelut, joissa kaikissa olisi parantamisen varaa. Puutteista huolimatta KPV:n nousu on mahdollinen myös liigalisenssin kannalta.

– Nousijajoukkueen statuksella voi anoa poikkeuslupaa. En osaa sanoa, miten lisenssikomitea tulisi poikkeuslupaan suhtautumaan. Sitten täytyy olla stadionin rakentamisesta tai kehittämisestä suunnitelma, joka on uskottava.

Kokkolassa on olemassa stadionhanke. Vuosi sitten KPV taisteli myös noususta Veikkausliigaan. Silloin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Reino Herlevi kertoi tilanteesta Ylelle, lue lisää tästä.

Luultavasti KPV pelaisi Veikkausliigassa ensi kaudella poikkeusluvalla Kokkolan keskuskentällä, mutta alkukausi ja mahdollisesti loppukausi menisi evakossa. Poikkeusluvalla pelaaminen Veikkausliigassa ei ole mitenkään tavatonta. Muun muassa PS Kemi, FC Honka ja RoPS pelasivat viime kaudella Veikkausliigassa poikkeusluvalla.

– Kokkolassa on käytännössä sellainen reilun 20 miljoonan euron stadionprojekti hankesuunnitteluasteella, ja kaupunki vie sitä eteenpäin. Jos kuitenkin nousu tapahtuu, niin ensi vuonna stadion ei ole vielä edes rakenteilla, Auvinen taustoitti ja jatkoi:

– Sama sääntö pätee toki kuin muillekin seuroille, että jos kenttä ei ole pelikuntoinen kauden alussa tai lopussa, niin seuran tulee ilmoittaa varastadion, joka täyttää Veikkausliigan vaatimukset. Tässä tapauksessa kysymykseen tulisi varastadionina luultavasti Seinäjoki tai Vaasa.

Veikkausliigan karsinnat jatkuvat lauantaina Turussa, jossa ratkaistaan paikka ensi kauden Veikkausliigaan. Avausottelu Kokkolassa päättyi maalittomaan tasapeliin, joten kaikki on pelillisesti vielä auki.