Veikkausliigaan nopeasti palannut HIFK tiedotti kolme viikkoa sitten, että joukkueen Ykkösen mestaruuteen valmentanut Teemu Kankkunen jatkaa edustusjoukkueen valmennusryhmässä ensi kaudellakin. Kankkuselta ei kuitenkaan löydy vielä Veikkausliigan lisenssiehtojen päävalmentajilta edellyttämää UEFA Pro -valmentajalisenssiä, joten aisapari miehelle on vielä nimitettävä.

Nyt paikallislehti Borås Tidning ehdottaa, että valmennusryhmään saattaa liittyä ruotsalainen Jahngir Jan Mian. Paremmin nimellä Janne Mian tunnettu 53-vuotias valmentaja on toiminut vuodesta 2013 lähtien Allsvenskan-seura IF Elfsborgin eri valmennustehtävissä.

Janne Mian on työskennellyt Elfsborgissa pääasiassa edustusjoukkueen apulaisvalmentajana, mutta lyhyen aikaa hän kantoi myös vetovastuuta. Viimeksi hän valmentsi Elfsborgin U21- ja U19 -joukkueita, mutta tänä talvena Mian jättää seuran. Ja Borås Tidningin mukaan Miania tavoittelee juuri liigatulokas HIFK.

Mian itse vahvisti neuvottelut ”jonkun suomalaisseuran” kanssa.

– Olen tilanteessa, jossa en voi vahvistaa enkä kiistää seuran nimeä, mutta käyn keskusteluja suomalaisen seuran kanssa ja olen saanut sopimustarjouksen, Mian kommentoi lehdelle.

[readmore from=HIFK]]

Muitakin vaihtoehtoja Mianilla on, sillä hänestä on kiinnostunut myös jokin Superettanin seura. Myös joku Allsvenskan-seura haluaisi hänet juniorivalmennukseensa.

– Olisi hienoa saada valmentaa joukkuetta ulkomailla, ja ymmärrän, ettei tarjouksia taida tulla Englannista tai Saksasta, Mian jatkoi.

Lähteet: Fotbolltransfers ja Fotbollskanalen

Uutista täydennetty 22.11. kello 12.45 Mianin kommenteilla.