Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkue sai tiistaina tietää vastustajansa karsinnoissa vuoden 2021 EM-kisoihin. Neloskorissa olleiden Pikkuhuuhkajien seuraksi lohkoon 8 arvottiin Tanska, Romania, Ukraina, Pohjois-Irlanti ja Malta. Joukosta Tanska ja Romania pelaavat ensi kesänä edellisen ikäluokan EM-lopputurnauksessa, mutta perinteiset Euroopan mahtimaat Juha Malinen joukkoineen vältti.

Arvonta suoritettiin Sveitsin Nyonissa.

Support

@support_IDs
@UEFAUnder21⁩ arvonnat alkamassa #UEFAhqNyon Ohjelma tulevalle 2v hahmottuu lähitunteina ⁦@Huuhkajat

Huuhkajat

@Huuhkajat
#Pikkuhuuhkajat arvottiin U21 EM-karsintalohkoon 8 yhdessä Tanskan, Romanian, Ukrainan, Pohjois-Irlannin ja Maltan kanssa! Lohkovoittajat etenevät suoraan kesän 2021 lopputurnaukseen, kaksi parasta lohkokakkosta pelaavat viimeisestä paikasta. Kisaisännät ovat Unkari ja Slovania.

EM-kisoihin selviää 12 maata, ja karsintahaaste on varsin kova. Suoran kisapaikan lunastavat vain yhdeksän lohkovoittajaa, ja kaksi parasta pelaa jatkokarsinnassa viimeisestä kisalipusta. Karsinnat alkavat maaliskuussa 2019 ja päättyvät lokakuussa 2020. Jatkokarsinta pelataan marraskuussa 2020.

EM-turnaus pelataan Unkarissa ja Sloveniassa kesäkuussa 2021. Kisoihin ja karsintoihin voivat osallistua vuonna 1998 ja sitä myöhemmin syntyneet pelaajat.