Eurooppa-liigan ensimmäisen pudotuspelikierroksen otteluparit arvottiin maanantaina Sveitsin Nyonissa.

Kilpailussa on jäljellä 32 joukkuetta, ja tässä vaiheessa turnaukseen liittyvät Mestarien liigan alkulohkoissaan kolmanneksi sijoittuneet joukkueet.

Eurooppa-liigassa on vielä mukana myös kolme suomalaisten edustamaa joukkuetta: Lukas Hradeckyn ja Joel Pohjanpalon Bayer Leverkusen, Jere Urosen Genk ja Jasse Tuomisen BATE Borisov. Myös Walter Viitalan Malmö selvisi jatkoon, mutta suomalaistorjujalla ei ainakaan vielä ole sopimusta ensi vuodelle.

Saksalainen Leverkusen kohtaa venäläisen Krasnodarin, belgialainen Genk pelaa tšekkiläistä Slavia Prahaa vastaan, valkovenäläinen BATE kohtaa englantilaisen Arsenalin. Ruotsalainen Malmö sai vastaansa englantilaisen Chelsean.

Arvonnassa Eurooppa-liigan lohkovoittajat ja Mestarien liigan neljä parasta lohkokolmosta arvottiin pelaamaan Eurooppa-liigan lohkokakkosia ja Mestarien liigan muita lohkokolmosia vastaan. Samasta lohkosta tai maasta tulevat joukkueet eivät voi kohdata toisiaan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. Eurooppa-liigan lohkovoittajat ja Mestarien liigan neljä parasta lohkokolmosta saavat kotiedun toiseen osaotteluun.

Ensimmäisen pudotuspelikierroksen avausosat pelataan 14. helmikuuta ja toiset osaottelut 21. helmikuuta. Eurooppa-liigan finaali pelataan tällä kaudella 29. toukokuuta Bakun olympiastadionilla Azerbaidžanissa.

Alla näet arvonnan tuloksen.

Viktoria Plzeň* – Dinamo Zagreb

Club Brügge* – RB Salzburg

Rapid Wien – Internazionale Milano*

Slavia Praha – Genk

Krasnodar – Bayer Leverkusen

FC Zürich – Napoli*

Malmö – Chelsea

Šah’tar Donetsk* – Eintracht Frankfurt

Celtic – Valencia*

Stade Rennais – Real Betis

Olympiakos – Dynamo Kiova

Lazio – Sevilla

Fenerbahçe – Zenit Pietari

Sporting Lissabon – Villarreal

BATE Borisov – Arsenal

Galatasaray* – Benfica*

* = Mestarien liigan lohkokolmonen

UEFA Europa League

@EuropaLeague
🔸OFFICIAL: ROUND OF 32 DRAW!🔸

😃 or 😩 ❓

#UELdraw