35-vuotias Juho Mäkelä teki viime kaudella PS Kemille seitsemän veikkausliigamaalia ja nosti koko uransa maalisaldon jo komeaan 111 maaliin Veikkausliigassa. ”Kirurgi” on lukemalla jo neljäs Veikkausliigan kaikkien aikojen maalipörssissä. Edellä ovat ainoastaan iskuetäisyydellä oleva Saku Puhakainen (114 maalia) sekä Rafael (136) ja Valeri Popovits (166).

– Aika kaukana on vielä Vallu. Semmoinen määrä maaleja, että luulenpa sen olevan aikamoinen haaste, Mäkelä toteaa Veikkausliigan kotisivujen haastattelussa.

– Ei pidä kuitenkaan koskaan sanoa ei koskaan. Unelmia pitää olla ja tavoitteet pitää asettaa korkealle. Vaikka niitä ei aina saavutakaan, niin ne unelmat ja tavoitteet vie sinua eteenpäin.

Kahdesti Veikkausliigan maalikuninkuuden voittaneella Mäkelällä ei ole ensi kaudeksi vielä pelaajasopimusta, mutta hän kertoi äskettäin käyneensä keskusteluja useamman veikkausliigaseuran kanssa. Maalijano on yhä entisellään.

[readmore from Mäkelä-Juho]

– Koetan uran aikana tehdä niin monta maalia kuin mahdollista. Maalinteko on edelleen parasta jalkapallossa. Se on ollut sitä päivästä yksi ja on edelleen.

– Olen maalintekijä ja ne maalit ajaa eteenpäin. Jokainen hyökkääjä haluaa niitä tehdä. Se on paras tunne edelleen, kun sen pallon laittaa verkkoon. Maalit on jalkapallon suola ja se suola aiheuttaa janoa, Mäkelä jatkaa.