19-vuotias Onni Valakari siirtyi kesällä norjalaiseen Tromsøøn ja nuorukaisen tähti lähti nopeasti väkevään nousuun. Valakari pelasi isänsä Simon valmennuksessa syyskauden aikana 13 peräkkäisessä ottelussa, joista kauden kahdeksassa viimeisessä pelissä keskikenttäpelaaja hän tahkosi täyden 90-minuuttisen. Kiitokseksi luottamuksesta Onni Valakari teki Tromsølle kaksi maalia.

SJK:ssa ja TPS:ssa aiemmin pelannut Valakari koki, että nyt on aika maksaa takaisin nuoruusvuosien opeista. Motherwellissa, Skotlannissa syntynyt pelaaja harjoittelee nimittäin tämän viikon kasvattajaseuransa Käpylän Pallon B-juniorien mukana. Tiistaisten treenien jälkeen Valakari kertoi juniorille kokemuksiaan ammattilaisjalkapalloilijan arjesta.

Marko Honkanen

@markohon
Onni Valakari harjoittelee tämän viikon kasvattiseuransa KäPa B-junnujen kanssa ja tänään treenien jälkeen kertoi kundeille mitä valintoja on tehnyt päästäkseen ammattilaiseksi ja millaista on ammattilaisen arki. Fiksu nuori mies joka menee vielä urallaan pitkälle! @OnniValakari

Onni Valakari on pelannut kuusi harjoitusottelua Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa, mutta ei päässyt mukaan kesän EM-kotikisoihin.