Portugalin miesten A-maajoukkueen toppari Pepe on solminut kahden ja puolen vuoden sopimuksen Porton kanssa.

Pepe, 35, edusti Portoa jo vuosina 2004-2007 voittaen seurassa mm. kaksi Portugalin mestaruutta. Brasiliassa syntynyt puolustaja siirtyi 18-vuotiaana Eurooppaan, portugalilaiseen Maritimoon. Pepe muistetaan parhaiten Real Madridista, jossa hän pelasi 334 ottelua vuosina 2007-2017. Madridissa hän voitti mm. kolme Espanjan La Ligan mestaruutta ja kolmesti Mestarien liigan.

Viimeksi hän edusti turkkilaista Beşiktaşia, jonka kanssa hän purki sopimuksensa joulukuussa. Beşiktaş on tiettävästi pahoissa talousvaikeuksissa, ja seura pyrki karsimaan palkkakulujaan. Pepe oli yksi turkkilaisseuran korkeapalkkaisimmista pelaajista.

Portugalin A-maajoukkueessa Pepe on esiintynyt 103 ottelussa. Hän on toiminut maajoukkueessa myös kapteenina, ja oli voittamassa Euroopan mestaruutta Portugalin paidassa vuonna 2016.

Porto johtaa Portugalin pääsarjaa Primeira Ligaa 16 kierroksen jälkeen kuuden pisteen erolla Bragaan.