HJK säilytti mahdollisuutensa Suomen Cupin jatkopaikkaan kukistettuaan FC Lahden lauantaina maalein 4-1 (lue lisää). Lahtelaisryhmä oli jatkopaikkansa cupissa jo ennen ottelua varmistanut, mutta siitä huolimatta kotijoukkue lähti otteluun vahvalla avauskokoonpanolla. Joukkueen ainoasta maalista vastasi kuitenkin vasta 16-vuotias Pyry Lampinen, joka otettiin vaihdosta kentälle 70. minuutilla.

Lampisen maali oli varsinainen lohtumaali, joka syntyi erotuomarin antamalla lisäajalla. Osuma oli FC Lahden edustusmiehistössä nuorukaisen ensimmäinen, ja siksikin erityislaatuinen.

– Jos saa toivoa ketä vastaan tekee ensimmäisen maalin, niin se on tietenkin HJK. Tuntuu todella hyvältä, vaikka tulikin tappio. Meillä oli jatkopaikka valmiina, niin lähdemme tästä nyt kehittämään omaa peliämme. Tästä tulee hyvä kausi, Lampinen hehkui Ruudun haastattelussa.

– Olen pelannut A-junioreissa ja toipunut loukkaantumisesta. Oli hienoa päästä kentälle edustuksessa ja käyttää näytönpaikka hyväksi. Maalinteko ja se, että on ratkaisupaikoissa mukana, on minulle tärkeää.

FC Lahden miehistössä viime kaudella läpimurtonsa teki vuonna 2000 syntynyt Teemu Jäntti. Vuonna 2002 syntynyt Lampinen on vieläkin nuorempi, mutta halajaa hänkin jo isoa vastuuta.

– Tavoitteeni on olla koko ajan pelaavassa kokoonpanossa. Haluan saada minuutteja, maaleja ja maalisyöttöjä. Tavoite on myös, että olemme joukkueena kärkikahinoissa, Lampinen naulaa.

FC Lahti

@FCLahti1996
Turpaan tuli, mutta matka jatkuu. Päivän iloisin asia oli se, että 16-vuotias Pyry Lampinen teki HJK:ta vastaan uransa ensimmäisen maalin FC Lahdelle. Tästä katsomaan Pyryn mietteet osuman jälkeen.
youtu.be/ok_KQ3ELWGM
#LAHHJK #FCLahti #SuomenCup

Lahtelaislähtöinen Lampinen pelasi viime kaudella Kuusysissä Kolmosta ja B-juniorien SM-sarjaa. Monipuolinen hyökkäyspään pelaaja on tuttu myös Suomen poikamaajoukkueista.

Lähde: Veikkausliigan kotisivut