Bayern-pomo kommentoi avoimesti tulevaa siirtokesää: ”Tietäisittepä, mistä olemme jo sopineet”

© Kuva: Getty Images

Bayern München on ollut kuluvalla bundesliigakaudella lähes alusta asti takaa-ajajan asemassa. Kuusi kautta jatkunut mestaruusputki on vaarassa mennä poikki, mutta tulevana kesänä ovet käynevät oikein urakalla molempiin suuntiin.

Bayernin puheenjohtaja Uli Hoeneß puhui seuran tulevasta siirtokesästä Sport1-TV-kanavan Doppelpass-ohjelmassa sunnuntaina, ja lupasi, että suuria asioita tulee tapahtumaan. Bayern on jo vahvistanut ranskalaispuolustaja Benjamin Pavardin siirtymisen VfB Stuttgartista sekä 19-vuotiaan hyökkääjätalentti Jann-Fiete Arpin hankinnan. Paljon muutakin on vielä luvassa.

– Jospa tietäisitte, mistä kaikesta olemme seuraavalle kaudelle jo sopineet, Hoeneß myhäili haastattelussa.

Yhtenä varmimmista hankinnoista pidetään huhujen mukaan Atlético Madridin 23-vuotiaan Lucas Hernándezin hankintaa. Viime kesän maailmanmestarijoukkueen puolustajan ulosostohinta on 85 miljoonaa euroa, eikä Hoeneß suoralta kädeltä tyrmää, etteikö Bayern sitä voisi maksaa. Itse Hernández-spekulaatioita Hoeneß luonnehti sanalla ”haalea” todeten ”kaiken olevan mahdollista”.

– Teemme varmasti jotain keskuspuolustuksen osalta. Jos voimme saada Hernándezin, voisin kuvitella, että maksamme hänen ulosostohintansa.

Uusien puolustajien sisääntulo saattaisi merkitä kokeneiden maajoukkuetopparien Jerome Boatengin tai Mats Hummelsin lähtöä. Sitäkin Hoeneß jonkin verran kommentoi.

– Heidän lähtönsä riippuu siirtojemme onnistumisesta. Molempien täytyy lisäksi itse päättää, ovatko he halukkaita muuttuneeseen kilpailutilanteeseen vai eivät.

Hoeneßin mukaan tammikuussa pidettiin tietoisesti matalampaa profiilia siirtojen saralla, sillä kokeneita tähtipelaajia ei haluttu suotta penkittää harmonian särkymisen pelossa. Viimeksi kokenut puolustaja Rafinha on nurissut peliajan vähyydestä.

– Olimme päättäneet, ettemme tuijota tätä, vaan ensi kautta, Hoeneß vastasi ja totesi, että samalla monet pitkäaikaiset luottopelaajat saavat arvoisensa hyvästit.

Rafinhan ohella sopimus loppuu kuluvaan kauteen Franck Ribéryllä ja Arjen Robbenilla.

Hoeneßin mukaan on edelleen auki, aikooko Bayern lunastaa Real Madridin lainapelaajan James Rodríguezin omakseen käyttämällä 40 miljoonan euron osto-optionsa. Ratkaisu on valmentaja Niko Kovacin käsissä.

– Jamesin tilanne riippuu siitä, onko Niko Kovacilla suunnitelmia hänen varaansa. Jos on, on hyvin todennäköistä, että hankimme hänet pysyvästi.

– Päätöstä ei ole vielä tehty. Hän allekirjoitti sopimuksen ja me voimme tehdä asiassa päätöksen. Ei hassumpaa, vai mitä?

Jos mestaruutta juhliikin tällä kaudella jokin toinen seura kuin Bayern, ei Hoeneß jää asiaa märehtimään.

– Olemme olleet valmiita uhraamaan mestaruuden yhtenä vuonna. Olen voittanut elämäni aikana yli 50 mestaruutta, joten yksi titteli sinne tai tänne ei maailmaa kaada.

Hoeneß vahvisti haastattelussa myös, että Bayern harkitsee tulevaisuudessa Oliver Kahnista Karl-Heinz Rummeniggen seuraajaa seuran johtokunnan puheenjohtajana.

Lähde: Transfermarkt


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.