Ilves yhä tappioitta Suomen Cupissa – nuoret maalintekijät pääosassa

© Kuva: Juha Tamminen

Ilves voitti perjantaina Kokkolan Pallo-Veikot Suomen Cupin Veikkausliigan B-lohkossa 2-1. Ottelu pelattiin Kokkolan Kipparihallissa.

Ilves joutui tekemään ensimmäisen vaihtonsa jo puolen tunnin jälkeen, kun laitapuolustaja Felipe Aspegren loukkaantui pallontavoittelutilanteessa. Hänen paikkansa otti David Addy.

Kotijoukkue KPV siirtyi johtoon tauon kynnyksellä. Pallo jäi pomppimaan Ilveksen rangaistusalueelle keskityksen jälkeen. Enoch Banza riisti pelivälineen itselleen ja siirsi isännät lähietäisyydeltä johtoon. 1-0.

Banzalla oli sauma tuplata maalisaldonsa jo hetkeä myöhemmin, mutta maalivahti Johannes Luukkanen venyi hyvään torjuntaan.

Ilves tuli otteluun mukaan heti toisen jakson alussa. Ilari Mettälää rikottin rangaistusalueen tuntumassa ja Mikael Almén toi vieraat vapaapotkusta tasoihin. 1-1.

Varttia myöhemmin Ilves iski jälleen. Paul Emile Tendeng levitti vasemmalle Mettälälle, joka keskitti pallon Eemeli Raittiselle. Nuorukainen pääsi jatkamaan pelivälineen sisään muutamasta metristä. 1-2.

Simo Roiha oli lähellä tuoda KPV:n tasoihin viime hetkillä, mutta Luukkanen torjui roikkupuskun riman yli.

Ottelun pääosassa olivat etenkin nuoret maalintekijät. HJK:sta lainatulla Banzalla on ikää 19 vuotta, Alménilla ja Raittisella 18.

Ilves on nyt pelannut neljä cupin lohkovaiheen ottelua ja jäänyt vain kerran ilman voittoa, 1-1-tasapelissä Rovaniemen Palloseuraa vastaan. KPV:llä on nyt tilillään yksi tasapeli ja yksi tappio.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.