Saksan cupissa nähtiin keskiviikkona huikea jännitysnäytelmä, jonka päätteeksi Huuhkajien entisen kapteenin Niklas Moisanderin edustama Werder Bremen selvisi kilpailun puolivälieriin pudottamalla Bundesliigan sarjajohtajan Borussia Dortmundin rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Varsinkin ottelun jatkoaika oli trillerimäinen. Varsinainen peliaika päättyi 1-1, ja sen jälkeen alkoivat kunnon maalikarkelot. Jatkoajalla nähtiin peräti neljä osumaa. Jännitettävää riitti loppuun saakka, sillä Bremen tasoitti ottelun Martin Harnikin puskulla vasta 119. minuutilla.

– Cupista tippuminen voi olla Dortmundille jopa siunaus ja helpotus, koska muistetaan, että Mestarien liigan ottelut Tottenhamia vastaan odottavat jo ovella, Viasatin selostaja Mikko Innanen muistuttaa SuomiFutis-sivustolle.

Tottenham ja Dortmund kohtaavat Mestarien liigan pudotuspelien avauskierroksen ensimmäisessä osassa ensi keskiviikkona Lontoossa. Toinen osa pelataan Dortmundissa 5. maaliskuuta.

Innasen mukaan Dortmundin tappio cupissa saattoi olla pieni tunnelmannostattaja joukkueen lauantaisen vierasvastuksen Hoffenheimin leirissä. Hoffenheim on vain kolmen pisteen päässä Eurooppa-liigaan oikeuttavasta viidennestä sijasta, joten viime kauden kolmosella riittää runsaasti pelattavaa loppukaudella.

Mahdollisuuksia on nappiesitysten kautta jopa Mestarien liigaan.

– Tappio Werder Bremenille osoittaa, että lauantainakin voi tapahtua mitä vaan. Totta hitossa Dortmund on suosikki Bundesliigan johtajana, mutta Hoffenheimilla on todella paljon laatua. He lähtevät peliin varmaan vähän puolustusvoittoisesti, Innanen sanoo.

Hoffenheimin ehdoton täsmäase on krotialaishyökkääjä Andrej Kramaric, 27, joka on tehnyt kolme maalia kahdessa viime ottelussa.

Kramaricin nykyinen maaliputki ei ole kummoinen verrattuna marras-joulukuuhun. Tuolloin kroaatti teki sarja -ja maaotteluissa maalin peräti yhdeksässä pelissä putkeen.

– Se tuntuu käsittämättömältä nykypäivän jalkapallossa. Aivan käsittämättömältä! Kun tuollainen jätkä alkaa tehdä maaleja, niin eihän sitä voida olla huomioimatta jokaisen joukkueen ottelupalavereissa, Innanen sanoo ja jatkaa samaan hengenvetoon:

– Jokaisella on aina nämä jargonit, että pelataan omaa peliä, mutta jos vastustajalla on tämmöinen mies, joka paukuttaa maaleja tai maalin joka pelissä, niin kyllä se jollain tavalla otetaan huomioon. Ja jos hän silti tekee maaleja, niin ei auta kun nostaa hattua.

– Kramaric on alati vaarallinen ja arvaamaton, hyvä malliesimerkki entisen Jugoslavian maiden huikeista taitureista ja vanhan hyvän ajan maalintekijöistä.

Innanen on innoissaan päästessään jälleen selostamaan Dortmundin ottelua, joita on koossa tämän kauden osalta noin kourallinen. Varsinkin keltapaitojen hyökkäävä pelitapa ja huima tunnelma kotipyhättö Signal Iduna Parkilla eli Westfalenstadionilla nostavat elämyksen tasoa.

– Tämän kauden ensimmäinen Der Klassiker oli yksi vaatimattoman selostajaurani kärkikymmenikössä selostettavana pelinä. Silloin Dortmund paukutti Bayern Müncheniä päin näköä kotonaan, Innanen muistelee.

– Kun Westfalen on aina täynnä, niin tuleehan tästäkin mahtava jalkapalloilta. Dortmundin ottelut ovat viihdyttävyydeltään ainutlaatuisia. Yksi tekijä on lähes 25 000 katsojaa vetävä keltamusta seinä. On hienoa seurata myös Dortmundin hyökkäyspelaamista. He pyrkivät mielestäni aina ottamaan pallonhallinan itselleen, oli vastassa kuka tahansa.

Edellisessä keskinäisessä kohtaamisessa Hoffenheim oli lähellä kotivoittoa. Christian Pulisic iski Dortmundin tasoihin vasta 84. minuutilla.

– Hoffenheim näytti siinä pelissä pystyvänsä aiheuttamaan ongelmia mille tahansa seuralle. Syksyllä Hoffenheim pelasi Mestarien liigan lohkovaiheessa ajoittain todella hyvin. Kaksi tasapeliä Lyonin kanssa, 1-2-tappiot Manchester Citylle sekä tasapeli ja maalin tappio Shakhtarille. Marginaalit olivat hyvin pieniä, ja he olisivat jopa voineet mennä jatkoon lohkostaan, Innanen taustoittaa.

– Tietysti nyt pitää muistaa, että tämä peli pelataan Dortmundissa. Jos Dortmundin peli ei kulje, se voi kääntyä heille myös valtavaksi henkiseksi taakaksi kotiyleisön ja keltamustan seinän paineen takia. Mitä pidemmälle Hoffenheim on pelissä mukana, sitä enemmän heidän pelinsä auennee.

Hoffenheim on ollut Dortmundille parina viime vuotena suhteellisen haastava vastustaja. Kymmenestä viime kohtaamisesta Dortmund on voittanut viisi ja Hoffenheim yhden. Neljästi on pelattu tasan.

Dortmund-Hoffenheim näkyy lauantaina 9.2. klo 16.20 alkaen suorana lähetyksenä Viasat Urheilu -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa Mikko Innasen selostamana.

Ottelun on käynnissä.