Sergio Agüero lähestyy hattutempputilaston kärkeä – teki pikamaaleillaan jo historiaa

© Kuva: Getty Images

30-vuotiasta Sergio Agüeroa pidetään yhtenä maailman parhaista kärkimiehistä, ja mikäs on pitäessä, kun näyttöjä satelee kaudesta toiseen. Sunnuntaina Agüero kaatoi Valioliigassa Arsenalin lähes yksin, tehden kaikki Manchester Cityn maalit 3-1 -kotivoitossa.

Hattutemppu oli argentiinalaishyökkääjälle Cityn paidassa jo uran neljästoista. Kymmenen näistä on syntynyt Valioliigassa, ja sillä Agüero hätyyttelee jo Valioliigan hattutempputilaston ykköspaikkaa. Enemmän kolmen maalin otteluita on pelannut vain legendaarinen Alan Shearer, jolla hattutemppuja on 11.

Manchester Cityn pelaaja on tehnyt edellisen kerran Arsenalin verkkoon hattutempun 99 vuotta sitten, kun Tommy Browell onnistui kolmesti. Joku voisi sanoa, että jo oli aikakin.

Agüeron tämän kauden – tai tämän viikon – erikoisuus ovat olleet pikamaalit, sillä hän onnistui sekä tiistaina Newcastlea että sunnuntaina Arsenalia vastaan maalinteossa pelin ensimmäisellä minuutilla. Kahdessa peräkkäisessä ensiminuutin maalissa on onnistunut koko Valioliigan historiassa vain yksi muu pelaaja, West Hamin Martin Allen keväällä 1994.

Kaikkiaan Agüerolla on tällä kaudella tehtynä 14 valioliigamaalia. Hän on lukemalla sarjan maalitilaston kolmantena 16 maalia tehneen Mohamed Salah’n ja 15 maalin Pierre-Emerick Aubameyangin jälkeen.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.