Eurooppa-liigan pudotuspelit tarjoavat tänä keväänä suomalaisten osalta mukavasti jännitettävää. Jatkossa nähdään peräti neljän pelaajan verran kotimaista variä.

Ensimmäinen kierros alkaa nelikon osalta tänään. Jokainen suomalaispelaaja on mahdollista nähdä kello 20:00 alkavissa alkuillan otteluissa.

BATE Borisov-Arsenal (Jasse Tuominen)

Jasse Tuomisen edustama valkovenäläisseura BATE Borisov saa vastaansa Valioliigan suurseuran Arsenalin. Huuhkajien avauksessa Kansojen liigassa suurta roolia nauttinut hyökkääjä sai varsin hyvän vastuuta lohkovaiheessa.

Tuominen pelasi ennen marraskuun maaottelutauon loukkaantumista neljässä ottelussa 156 minuutin verran ja onnistui kerran maalinteossa. Avausosa pelataan BATE:n kotona.

Tuominen on ollut marraskuusta lähtien sairauslomalla, mutta kuntoutunut lähes pelikuntoon. Flunssa saattaa kuitenkin estää pelaamisen illalla.

Krasnodar-Bayer Leverkusen (Lukas Hradecky, Joel Pohjanpalo)

Lukas Hradeckyn Bayer Leverkusen taas vierailee torstaina Venäjän pohjoisosassa Krasdonarissa. Bundesliigassa päävastuuta kantava ”Luke” torjui maalilla neljässä kuudesta lohkovaiheen ottelussa. Suomen maajoukkueen ykköstorjuja tilastoi seitsemän torjuntaa ja päästi saman verran maaleja.

Hradeckyn voidaan odottaa torjuvan Leverkusenin maalilla myös tänään. Leverkusenin vahvuudessa pelaa myös Joel Pohjanpalo. Nilkkavammasta kärsinyt hyökkääjää ei kuitenkaan tulla näkemään joukkueen kokoonpanossa.

Pohjanpalo ei ole pelannut tällä kaudella kuin yhden maaottelun Huuhkajissa.

Slavia Praha-Genk (Jere Uronen)

Huuhkajien luottopuolustaja Jere Urosen edustama belgialaisjoukkue Genk saa pudotuspelien ensimmäiseksi vastustajaksi Tshekin suurseuran Slavia Prahan. Uronen ei valitettavasti itse pääse pelaamaan tämän illan avausosassa. Laitapuolustaja on kärsinyt pohjevammasta, mutta varsinaisesti pelaamisen esti lohkovaiheen viimeisessä ottelussa aiheutunut pelikielto.

Lohkovaiheessa Uronen pelasi kaikissa kuudessa ottelussa yhteensä 360 minuuttia.

Eurooppa-liigan pudostuspelit on nähtävissä Cmoren kanavilla ja suoratoistopalvelussa.

Juttua päivitetty 15.2. kello 11.20. Uronen oli sivussa Praha-ottelusta pelikiellon vuoksi.