Valmentaja vaihtui, mutta muuttuuko suunta Bundesliigan häntäpään joukkueella? ”Putoamispeikkoa karkuun”

© Kuva: Getty Images
Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Saksalaisseura Hannover vaihtoi viime viikon loppupuolella valmentajaa. André Breitenreiter sai lähteä ja tilalle tuli 52-vuotias Thomas Doll.

Valmentajanvaihto tuskin tuli monelle yllätyksenä. 19 ottelun jälkeen Hannover on Bundesliigassa toiseksi viimeisenä 11 pisteellä. Sarjajumbon paikan se välttää vain Nürnbergia paremmalla maalierolla.

Perjantaina Hannover pelaa ensimmäisen ottelunsa Dollin alaisuudessa sarjanelosta RB Leipzigia vastaan. Viasatille ottelun selostava Mikko Aaltonen uskoo joukkueen uhkuvan näyttöhaluja uuden luotsinsa alaisuudessa.

– Ja vielä kun alla on viime viikonlopun aika nöyryyttäväkin tappio (1-5) Dortmundille, niin kyllä sieltä varmaan sellainen ärsytetty ja näytönhaluinen Hannover on kentälle tulossa, näin ainakin odotan, Aaltonen sanoo.

Leipzig on varmasti monen – myös Aaltosen – ennakkopapereissa ottelun selvä suosikki. Aaltosen mukaan Dollin debyytti ja Hannoverin kotiottelu kuitenkin kaventavat yhdessä asetelmaa tasaisemmaksi.

Molemmilla joukkueilla riittää loppukauden aikana panosta. Leipzig taistelee paikasta eurocupeihin, Hannover puolestaan sarjapaikasta.

– Molemmilla joukkueilla alkaa mielestäni kausi olemaan vähitellen vedenjakajalla. Tässä vaiheessa mitään ei vielä voiteta, mutta voi pudota kyydistä. Hannoverin pitäisi yrittää nousta pohjalta kuiville putoamispeikkoa karkuun, Aaltonen selittää ja jatkaa:

– Sitten taas Leipzigilla on nyt jo viisi pinnaa eroa Borussia Mönchengladbachiin, joka on kolmantena ja Eintracht Frankurt on selän takana kolmen pisteen päässä. Jos Leipzig haluaa Mestarien liigaan ensi kaudeksi, niin kyllä heidänkin täytyy ruveta ottamaan voittoja tiuhempaan tahtiin. Voitto joka toisesta pelistä on ollut tahti tällä hetkellä.

Hän ounastelee, ettei tasapeli tyydyttäisi kumpaakaan joukkuetta.

Hannover on kärsinyt maalinteko-ongelmista. Joukkue on onnistunut tekemään vain 18 rysää kauden aikana. Huonommin on osunut vain kaksi seuraa, Stuttgart ja Nürnberg.

– Nythän Hannover lainasi Nicolai Müllerin Frankfurtista. Hän voisi olla yksi apumies, mutta poissaolojakin Hannoverilla on aika paljon, Aaltonen muistuttaa.

Aaltonen pitää mielenkiintoisena seurattavana Müllerin lisäksi Leipzigin 19-vuotiasta Tyler Adamsia, joka siirtyi seuraan viime vuoden puolella New York Red Bullsista. Aaltonen lisää, ettei 11 maalia Bundesliigassa iskenyt ja siirtohuhujen ympäröimänä tammikuussa ollut Timo Werner ole vielä avannut maalitiliään tänä vuonna.

Hannover-RB Leipzig näkyy perjantaina 1.2. klo 21.20 alkaen Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa Mikko Aaltosen selostamana.

Viasat Urheilu, Viasat Jääkiekko ja Viasat Jalkapallo -kanavat ovat katsottavissa ilmaiseksi perjantaista 1.2. klo 17.00 alkaen maanantaihin 4.2. klo 8.00 saakka. Lue lisää täältä.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros
Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!