Real Madridin kotipyhättö Santiago Bernabéu on ollut Barcelonalle viime vuosina suorastaan mukava paikka pelata, ainakin jos katsotaan tuloksia.

Barcelona nappasi keskiviikkoiltana 3-0-voiton Real Madridista Bernabéulla ja eteni Copa del Reyn finaaliin yhteismaalein 4-1. Lue lisää ottelusta tästä.

Tilastot kertovat karua kieltä siitä, että Barcelona on napannut Bernabéun haltuunsa viime vuosina. Barcelona onnistui voittamaan vuoteen 2003 mennessä Bernabéulla vain 13 kertaa historiansa aikana. Sen jälkeen valta on vaihtunut, sillä vuodesta 2004 lähtien Barcelona on ottanut peräti 12 voittoa Real Madridin kotistadionilta.

Barcelonan päävalmentaja Ernesto Valverde ei silti ollut täysin tyytyväinen joukkueensa esitykseen Copan toisessa välierässä, vaikka tulos olikin erinomainen.

– Ottelu oli kaksijakoinen. Ensimmäisellä puoliajalla he olivat parempia ja me emme olleet kovin hyviä, koska he prässäsivät meitä tietyillä alueilla ja meidän rytmimme oli todella hidas. Emme päässeet lähelle heidän maaliaan. Mutta toisella puoliajalla pelasimme päättäväisemmin, Valverde kommentoi espanjalaiselle Sport-lehdelle.

Barcelonalla on mahdollisuus kaunistaa tilastojaan Bernabéulla entisestään jo ensi lauantaina, kun joukkueet kohtaavat La Ligassa. Lauantain El Clásico pelataan Madridissa kello 21.45.

Pedro Martin

@pedritonumeros
El Barça, hasta 2003, logró 13 victorias en 74 partidos ante el Madrid en el Bernabéu.

El Barça, desde 2004, ha logrado 12 victorias en 22 partidos ante el Madrid en el Bernabéu.

LUE MYÖS: Real Madridin päävalmentaja puhui kunniakkaasta tappiosta Barcelonalle – Sergio Ramosin kommentit pelin aikana kertoivat jostain muusta

LUE MYÖS: Karim Benzeman kotiin murtauduttiin Clásicon aikana