Ajax valoi uskoa omiinsa upealla videolla ja sai siitä palkinnon – ”Unelmat käyvät toteen”

© Kuva: Getty Images

Juuri tällä hetkellä ei jalkapallomaailmassa ole varmaan montaakaan mukavampaa roolia kuin olla Ajaxin kannattaja. Tai no, Ajaxin pelaajilla lienee vielä mukavampaa.

Ajax katkaisi tiistaina Real Madridin kolme vuotta kestäneen valtakauden Mestarien liigassa ja pudotti puolustavan mestarin jatkosta yhteismaalein 5-3. Amsterdamilaiset iskivät Santiago Bernabéulla neljä toinen toistaan upeampaa maalia ja pääsi pelin päätteeksi juhlimaan historiallista voittoa (lue lisää).

Ajaxin lähtötilanne otteluun oli vaikea, sillä Real Madrid oli hakenut tulppaanimaasta helmikuussa 2-1 -vierasvoiton. Ajaxin oli siis pakko tehdä Madridissa vähintään kaksi maalia – ja enemmänkin, jos Real onnistuisi myös maalinteossa.

Hollannissa kuitenkin tiedostettiin eräs hyvin keskeinen asia tulosurheilussa. Vaikka mahdollisuudet olisivatkin etukäteen pienet, on hyvin tärkeää uskoa itseensä loppuun asti. Pyyhkeen kehään heittämällä ei saavuta mitään. Olihan jo Ajaxin edemennyt seuralegenda Johan Cruyff todennut aikanaan, ”ettei rahasäkki ole vielä koskaan tehnyt ainuttakaan maalia.”

Ajaxin ottelupäivän aamuna julkaisemalla kaksiminuuttisella tsemppivideolla esiintyvät Donny van de BeekKasper Dolberg ja Hakim Ziyech. Kolmikko saa vastaajaviestin perheenjäseniltään. Viesteissä muistutetaan siitä, että he elävät juuri nyt unelmaansa ja he syntyivät sitä varten, että pääsevät pelaamaan tällaisia otteluita Ajaxin paidassa.

Kaunis video motivoi sekä kyseistä trioa että muitakin Ajaxin pelaajia uskomaan unelmiinsa ja tekemään lähes mahdottomasta mahdollista. Ottelun päätteeksi Ajax twiittasikin ytimekkäästi: ”Unelmat käyvät sittenkin toteen”.