Bayern Münchenin seurajohto kritisoi Saksan maajoukkueen valmentajan toimintaa

© Kuva: Getty Images

Bayern Münchenin toimitusjohtaja Karl-Heinz Rummenigge ja urheilutoimenjohtaja Hasan Salihamidžić ovat julkaisseet seuran sivuilla tiedotteen, jossa he kommentoivat Saksan A-maajoukkueen päävalmentajan Joachim Löwin päätöstä jättää jatkossa hyökkääjä Thomas Müller sekä puolustajat Mats Hummels ja Jérôme Boateng sivuun ryhmästään.

Löw ilmoitti tiistaina, että Bayernia edustavat maajoukkueen konkarit eivät kuulu enää hänen suunnitelmiinsa.

– Vuoden 2020 EM-kisaurakka on alkamassa ja halusimme tehdä selväksi, että tämä on uusi alku. Haluamme joukkueelle uutta ilmettä. Olen varma, että tämä on oikea ratkaisu, kommentoi Löw ESPN:n mukaan.

Bayernin johtoporras ei halua ottaa kantaa Löwin pelaajavalintoihin, mutta kritisoi päätöksen julkistamistapaa ja ajoitusta.

Rummenigge ja Salihamidžić kertovat ärsyyntyneensä siitä, että Löw ilmoitti päätöksestään kyseenomaisille pelaajille ja kansalle nyt, kun maajoukkueen edellisestä ottelusta on yli kolme kuukautta ja Bayern on valmistautumassa viikonloppuna pelattavaan Bundesliigan otteluun Wolfsburgia vastaan sekä ensi viikon Mestarien liigan neljännesvälierien toiseen osaan Liverpoolia vastaan.

Bayernin johto on myös yllättynyt siitä, että Löw ja maajoukkuejohtaja Oliver Bierhoff saapuivat ilmoittamatta seuran harjoituskeskukseen kertomaan päätöksestä.

Müller pelasi A-maajoukkueessa 100, Hummels 70 ja Boateng 76 ottelua.