Bayernin ex-pelaaja ja seurapomo kiihkeässä sanasodassa – vertasi Uli Hoeneßia kiukuttelevaan pikkulapseen

© Kuva: Getty Images

Saksan monivuotinen maajoukkuepelaaja Dietmar Hamann on ollut Saksan TV-eksperttinä viime aikoina kysytty mies, sillä tunteehan Hamann hyvin sekä Bayern Münchenin että Liverpoolin pelattuaan molemmissa vuosikausia. Liverpoolia Hamann edusti vuosina 1999-2006 ja kasvattajaseuraansa Bayernia vuosina 1989-1998. Liverpool ja Bayern mittelevät keskiviikkona jatkopaikasta Mestarien liigassa.

Mediahuomio Hamannin ympärillä ei kuitenkaan ole keskittynyt keskiviikon huippuotteluun, vaan sitä vastoin Hamannin Bayerniin kohdistuneeseen kritiikkiin. Erityisesti Hamannin suurennuslasin alla on ollut Bayern-kärki Robert Lewandowski. Tätä kritiikkiä Bayernin pitkäaikainen puheenjohtaja Uli Hoeneß ei ole purematta niellyt.

– Didi oli pelaajana täällä ja tuntee seuran. Nyt hän kuitenkin käyttäytyy kuin joku jalkapalloasiantuntijoiden Messias – äärimmäinen besserwisser. Hän ei ole pärjännyt elämässään niin paljon paremmin, että tietäisi kaikesta kaiken, Hoeneß totesi helmikuussa Sport1:lle.

– Hamann työskenteli taannoin valmentajana viidennessä liigassa ja sai kenkää ennätysajassa. Nyt hän uskoo olevansa parempi kuin Guardiola ja Ancelotti yhteensä. Se ei yksinkertaisesti käy.

45-vuotias Hamann ei jäänyt tässä mutapainissa sanattomaksi, vaan sivalsi takaisin siten kuten parhaiten osaa.

– Tämä on aivan kuin leikkipuistossa. Jos lapselta loppuvat perustelut, alkaa hän kiroilla. Minusta se ei ole ammattimaista tai vakavaa, kun mennään henkilökohtaiselle tasolle, Hamann vastasi Hoeneßille.

– Minusta näyttää siltä, että Bayern ottaa kritiikin henkilökohtaisesti eikä halua keskustella asiallisella linjalla. Minä en halua alentua sille tasolle.

Myös Bayernin urheilujohtaja Hasan Salihamidzic on syyttänyt Hamannia lokakampanjoinnista Bayernia vastaan. Hamann kiistää tällaiset syytökset ja uskoo tietävänsä, miksi Bayernissa ollaan hänen suhteensa nyt niin herkkänahkaisia. Tapahtumat juontavat Hamannin mukaan juurensa vajaan kolmen vuoden taakse.

– Tiesin luotettavasta lähteestä Englannissa, että Pep Guardiola jättää Bayernin ja siirtyy Manchester Cityyn. Kerroin siitä TV:ssä, ja se ärsytti Bayernia. Ehkä siksi, että he eivät tienneet siitä itse.

– Johtokunnan puheenjohtaja Karl-Heinz Rummenigge nimitti minua silloin ”parhaaksi tarinankertojaksi sitten Grimmin veljesten”. Minä olin kuitenkin oikeassa, Hamann muistuttaa SPOX:in sivuilla.

Samassa yhteydessä Hamann käyttää tilaisuuden hyväkseen ja hämmästelee Bayernin lojaaliutta useista äkkipikaisista välikohtauksista tunnetun Franck Ribéryn kanssa.

– On uskomatonta, millä tavalla Ribéry on törttöillyt viimeisten 12 kuukauden aikana, Hamann tuhahtaa viitaten muun muassa ranskalaisen toimittajalle antamaan korvatillikkaan.

– Minulle käännekohta oli kuitenkin jo se, kun hän paiskasi vuonna 2017 pelipaidan Carlo Ancelottin jalkojen juureen. Se on pahinta, mitä fanille tai seuralle voi tehdä. On käsittämätöntä, ettei siitä koitunut seurauksia hänelle, Hamann tuhahtaa.

Varsinaisesti Bayern lähti kuitenkin sotajalalle Hamannin kanssa, kun tämä erehtyi arvostelemaan puolalaishyökkääjä Lewandowskia. Hamann myöntää itsekin pitävänsä ”Lewaa” yhtenä maailman parhaista yseistä, mutta pelkää miehestä tulevan Bayernille ongelman. Tällä Hamann ei viittaa Lewandowskin maaleihin ja maalisyöttöihin, vaan pikemminkin ruumiinkieleen.

– Olen huomannut viimeisen vuoden aikana usein, että hän heiluttelee käsiään useammin, arvostelee tuomaria ja tuijottaa vihaisesti pelikavereitaan epäonnistuneiden suoritusten jälkeen, Hamann listasi.

– Minun mielestäni hänen iässään ja asemassaan pitäisi auttaa muita eikä yrittää vähätellä heitä.

– Olen aina painottanut, että Lewandowski on maailman paras ysi enkä vaihtaisi häntä keneenkään. Hänen pitää kuitenkin kannustaa nuoria pelaajia ja olla heille esimerkki. Sellaista käsitystä en ole viime viikkoina saanut.

Lewandowski itsekään ei ottanut Hamannin sanoja hyvin.

– Minua ei kiinnosta se, mitä joku minusta sanoo. Eikä ainakaan silloin, jos kritiikki on yksinkertaisesti tyhmää. En usko, että hän ymmärtää taktiikasta mitään, Lewandowski vastasi ESPN:lle helmikuussa.

Hamann uskoo Bayernin kuitenkin jatkavan Mestarien liigan puolivälieriin Liverpoolin kustannuksella. Liverpool on hänen mukaansa ”yksilötasolla vahvempi”, mutta Bayernilla on kokemus puolellaan.

– En tunne yhtäkään joukkuetta, joka aistisi paremmin, milloin vastustaja on haavoittettavissa ja joka hyödyntäisi sitä paremmin, Hamann kehaisee Bayernia.

Lähteet: Spox, Sport Bild ja Sky Sports


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.