Paris Saint-Germainin konkarimaalivahti Gianluigi Buffon paljastaa, että molemmat Manchesterin suurseurat ovat yrittäneet hankkia hänet riveihinsä.

Italialaislegenda Buffonin, 41, mukaan Manchester Unitedin legendamanageri Alex Ferguson tavoitteli häntä jo viime vuosituhannen puolella. Manchester City taas tuli apajille uusine omistajineen viime vuosikymmenen vaihteessa.

Buffon aloitti uransa Parmassa ja siirtyi Juventukseen vuonna 2001. Hän viihtyi Torinon suurseurassa viime kesään asti, kunnes aloitti uuden luvun urallaan Pariisissa.

– Ferguson seurasi tarkkaan otteitani kaksi tai kolme vuotta ja hän lähetti aina kykyjenetsijöitä katsomaan pelejäni, kun olin nuori poika Parmassa, kommentoi Buffon BT Sportille.

– Parma oli siihen aikaan koko maailmani, enkä halunnut lähteä sieltä.

– Myöhemmin sain todella ison tarjouksen Manchester Cityltä, kun he aloittivat joukkueensa rakentamisen. He olisivat halunneet minusta ensimmäisen hankintansa, mutta minä jäin Juveen.

Buffon kohtaa toisen kosiskelijansa keskiviikkona, kun PSG isännöi Manchester Unitedia Mestarien liigan neljännesvälierien toisessa osaottelussa. Ensimmäinen osa päättyi Manchesterissa PSG:n 2-0-voittoon.