Napapiirillä on lunta, ja joskus hyvin kylmäkin. Ei siis ole ihan helppo nakki saada Rovaniemen keskuskenttä pelattavaan kuntoon ja pitää se sellaisena.

RoPS:n ja seuran puheenjohtajan Risto Nivan kannat eivät silti jää kenellekään epäselviksi. Kaupungiltakin toivottaisiin hieman lisää yritystä ja aktiisivuutta kentänhoidossa, jottei hopeajoukkueen pelaajien ja taustajoukkoihin tarvitsisi itse huhkia pelialustan parissa.

Tänäkin talvena talkoot olivat silti väistämätön paha, sillä kentän pinta oli päässyt jäätymään. RoPS kutsui Twitterissä talkookansaa koolle torstaina, ja paikalle saapuikin ”puolensataa talkoolaista ja puolensataa toimittajaa”. ”Kaikki joukolla jäätä särkemään” -värssy jäi RoPS:n mediatiimiltä tällä kertaa hyödyntämättä, mutta muuten meno oli totutun särmää ja hyväntuulista.

TALKOOKUTSU!! Rikotaan jää tänään klo 17.00 alkaen 💪⛏️ Keskuskentän pinta on lauhojen jälkeen jäässä. Jotta se tuosta sulaa, jää on rikottava ja pinta käännettävä.

Paikalla klo 17 alkaen RoPS miehet, naiset, farmi, toimisto ja valmennus. Oma petkele tai laöio mukaan!

Hyvin kääntyy hanki 💪 Paikalla puolensataa talkoolaista ja puolensataa toimittajaa.

Kiitos, jälleen kerran, kaikki mukana olleet 💪💙 On hienoa ja herkistävääkin todistaa aitoa yhteisöllisyyttä. #siniselläsydämellä

Synninpäästön RoPS antoi kaupungin työntekijöille, sillä kentän varastossa ei hyvältä näyttänyt. Käytettävissä kun oli vain yksi puolikas petkele, josta siitäkin oli terä poikki.

Työntekijöitä ei voi syyttää, jos Keskuskentän varastosta löytyy vain yksi petkele, josta puuttuu puolet varresta ja teräkin on poikki.

Hyväntuulisten twiittien ohessa seura ja puheenjohtaja jakoivat myös risuja kaupungin toiminnalle tai toimimattomuudelle. Toiveissa olisi myös täysimittainen jalkapallohalli, jottei RoPS olisi niin paljon ulkokentästään riippuvainen. RoPS joutui pelaamaan Suomen Cupin kotiottelunsa Kajaanissa, koska Rovaniemen oma halli todettiin liian pahasti alimittaiseksi.

– Hienoa yhteisöllisyyttä RoPS. Eniten minua ärsyttää että, niin sanotun urheilukaupungin Rovaniemen virkamiehiä ei kiinnosta ratkaista ongelmia, saati sitten miettiä, miten hommat hoidetaan. Levitellään vaan käsiä. Hävetkää. Tuumasta toimeen, ei se ole sen kummempaa, Risto Niva ohjeisti twiitissään.

– Jokavuotinen juttu, kun hätäillään kentän sulamista. Jos Rovaniemellä olisi täysimittainen halli, alenisivat ulkokentän lämmityskustannukset, vähenisi työntekijöiden stressitaso ja kuntalaisten hyvinvointikin paranisi, kun ulkokenttä tarvittaisiin vasta kauden alkuun. Win-win, RoPS ehdottaa.

Risto Niva

@RistoNiva

Pasi Tuutti

@pasituutti
Kun @Veikkausliiga ’n hopeajoukkue @ropsrovaniemi on @Roikaupunki ’n kentän hoidon varassa. Ammattilaiset joiden pitäisi valmistautua kuukauden päästä alkavaan sarjakauteen tekevät niidenkin hommat, jotka eivät niitä itse tee.
Hienoa yhteisöllisyyttä @ropsrovaniemi . Eniten minua ärsyttää että ns urheilukaupunki @Roikaupunki virkamiehiä ei kiinnosta ratkaista ongelmia, saati sitten miettiä miten hommat hoidetaan. Levitellään vaan käsiä. Hävetkää. Tuumasta toimeen, ei se ole sen kummempaa.

Joka vuotinen juttu, kun hätäillään kentän sulamista.

Jos Rovaniemellä olisi täysimittainen halli, alenisi ulkokentän lämmityskustannukset, vähenisi työntekijöiden stressitaso ja kuntalaisten hyvinvointikin paranisi, kun ulkokenttä tarvittaisiin vasta kauden alkuun. Win-win. 😊