Lukas Hradecky kertaa: Näin syntyivät Italian maalit – ”Joonalla olisi pitänyt varmaan olla isommat säärisuojat”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen A-maajoukkue koki lauantaina pettymyksen, kun EM-karsinnat käynnistyivät 0-2-vierastappiolla Italiaa vastaan. Lue otteluraportti täältä.

Huuhkajien maalia vartioinut Lukas Hradecky venyi pariin loistotorjuntaan, muttei kyennyt estämään Azzurrin osumia.

Italia on lohkon suuri voittajasuosikki, mutta Hradeckyn mukaan Suomella oli mahdollisuus saada pelistä enemmän irti.

– Huono maku jäi. Hävisimme emmekä saaneet toivottua tulosta. Toinen maali tuli vähän liian aikaisin. Niin kauan kun peli oli 1-0, meillä oli kaikki mahdollisuudet. Kyllä heilläkin olisi varmasti alkanut tutista vähän enemmän, Hradecky kommentoi Palloliiton sivuilla.

– Ajoittain puolustaminen oli vähän liian passiivista ja valuimme liian alas. Välillä pallo kulki mukavasti, mutta se ei ollut vain tarpeeksi voittamaan tällaisia pelejä.

Italian avausmaali syntyi jo seitsemännellä minuutilla. Tim Sparvin pääsi väliin Italian antamaan vapaapotkuun, mutta pusku kantoi vain rangaistusalueen ulkopuolelle ja Nicolò Barella täräytti vastapallosta pelivälineen Suomen puolustuksen kautta verkkoon. Hradecky hyppäsi oikeaan suuntaan, mutta pallo kimposi juuri vastakkaiseen nurkkaan.

– Näin pallon ja olisin saanut ensimmäisen vedon kiinni. Eiväthän puolustajat sitä ikinä tiedä ja he yrittävät blokata sitä. Joonalla (Toivio) olisi pitänyt varmaan olla isommat säärisuojat, Hradecky heitti.

Italian toisessa maalissa Moise Kean murtautui varsin helposti Suomen puolustuksen taakse Ciro Immobilen läpisyötöstä ja tuikkasi pallon ohi vastaan tulleen Hradeckyn.

– Siinä oli kaksi vastaan kaksi -tilanne laidassa. Ei pitäisi ikinä päästää heitä keskelle, vaan ajaa laitaan. Sääli. Ei tämä huono peli ollut, mutta ei tarpeeksi hyvä, että olisimme saaneet pisteitä.