Mihin jäivät Huuhkajien tornit? Markku Kanerva pitää Sadikille ja Markkaselle ovea avoinna

© Kuva: Juha Tamminen
Keskiviikkona Veikkausliigan tipsimatsina FC Lahti - SJK! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Onneksi on Teemu Pukki. Tulikuuma Mestaruussarjan maalipörssin kärkinimi tuo Huuhkajien hyökkäykseen aimo tavalla uskottavuutta ja tehoja, kun Joel Pohjanpalon pitkään jatkunut sairausloma venyy ja venyy.

Tuoreelta Markku Kanervan julkistamalta pelaajalistalta puuttuu myös kolme muuta Nations Leaguen aikana usein ryhmään kuulunutta hyökkääjäpelaajaa. Jasse Tuominen ja Simon Skrabb ovat sivussa terveyssyistä, eikä 197-senttistä Eero Markkasta valittu Indonesian pääsarjasta mukaan.

Kanervan mukaan ovi ei kuitenkaan Markkaseltakaan ole PSM Makassariin siirtymisen jälkeen sulkeutunut. Sama koskee myös toista tornia Berat Sadikia (192 cm), joka vaihtoi tammikuussa Kyproksen pääsarjan Espanjan kakkosliigaan ja teki viikonloppuna Kataloniassa ensimmäisen maalinsakin. Tähän ryhmään kumpikaan torni ei kuitenkaan mahtunut.

– Berat oli isolla listalla, ja olen häntä seurannut. Vähän käy sääliksi se pelitapa, jolla he (Gimnástic de Tarragona) pelaavat. Beratille tulee aika paljon pitkää palloa ja kaksinkamppailupelaamista, ja hän ei ole hirveästi maalipaikoille päässyt, vaikka viimeksi tekikin rankkarista maalin, Kanerva kertaa Sadikin edesottamuksia.

– Myös peliaikaa on Sadikille tullut vähän vaihtelevasti. Olen hänen tilanteestaan hyvin kartalla. Jos mietitään täydennyksiä tähän joukkueeseen, niin kyllä Berat siinä holleilla on.

Entäpä sitten Eero Markkanen, joka vaihtoi Ruotsin Allsvenskanin Indonesian pääsarjaan?

– Jos ajatellaan logistiikkapuolta ja olosuhteisiin sopeutumista, niin siinä tulee matkustamista ja aikaerot päällä. Toki tulee meille Jenkeistäkin kavereita, Kanerva pyöritteli lehdistötilaisuudessa.

– Täytyy aina miettiä, mikä sen pelaajan ympäristö on, kun lähdetään pelaamaan näitä kansainvälisiä pelejä – yhtään väheksymättä Indonesian sarjaa.

– Kyllä Erzikin silti listoilla oli. Ei Indonesiassa pelaaminen sitä tarkoita, että nimi pyyhitään listoilta pois. Täytyy kuitenkin aina miettiä kokonaisuutta, kun valmistautumisaika on lyhyt.

Lue lisää Huuhkajista erikoissivultamme.

Keskiviikkona Veikkausliigan tipsimatsina FC Lahti - SJK! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!