Näin Markku Kanerva perusteli Roman Eremenkon puuttumista maajoukkueesta

© Kuva: Juha Tamminen
Nappaa riskitön veto tai talletusbonus League Onen nousukarsinnasta!

Markku Kanerva julkaisi keskiviikkona Suomen joukkueen EM-karsintojen ensimmäisiin peleihin Italiaa ja Armeniaa vastaan. Yleisesti uskottiin, että joukkueeseen palaa vihdoin myös Roman Eremenko, joka on pääsemässä Venäjällä hyvään vauhtiin doping-pelikiellosta vapauduttuaan.

Toisin kuitenkin kävi, eikä Eremenkon nimeä pelaajalistalta löydy. Miksi ei? Siihen Markku Kanerva vastasi Huuhkajien lehdistötilaisuudessa näin:

– Olen ollut Romanin kanssa tiiviisti yhteydessä. Sovimme kahdenkeskisten keskustelujemme kautta, että hänen täytyy olla täydessä kunnossa, jotta hän pystyy joukkuetta auttamaan. Tällä hetkellä hän ei ole siinä.

– Roman on kärsinyt tässä lonkankoukistajan vammasta ja päätimme sitten, että hän jää pois ryhmästä.

Kanervan mukaan Eremenko otti itse yhteyttä kertoakseen, että hän haluaa olla maajoukkueessa sitten, kun on siinä kunnossa, että pystyy maajoukkuetta auttamaan.

– Etenkin terveystilanne huomioiden tilanne ei ollut sellainen, että valinta olisi olisi ollut mahdollinen.

– Roman on pelannut Venäjällä lähinnä kasipaikalla täysiä ysikymppisiä. Sekin, että lepoaikaa ei ole tullut, on vaikuttanut lonkankoukistajan tilanteeseen. Pelikäsitys ja syöttötaito ovat tallella, mutta hän oli itse sitä mieltä, ettei ole ihan tyytyväinen itse pelaamiseen. Hän on tällä hetkellä matkalla pelikuntoon.

– Osasin vähän varautua tähän, sillä loukkaantumisia on tullut matkan varrella. Siinä mielessä on turha spekuloida. Jos Roma olisi ollut hyvässä kunnossa, niin todennäköisesti hänet olisi valittu joukkueeseen.

– On tässä kuitenkin samalla muitakin poisjääntejä, ja turha niitä on spekuloida. Tietyllä tavalla toki harmittaa. Ensi viikonloppuna on pelejä lähes kaikilla pelaajilla, joten toivotaan, ettei lista mene enää uusiksi. Lista alkaa olla aika lailla läpikäyty, Kanerva totesi viitaten laajaan ”noin 40 pelaajan listaansa”.

Seuraava tapahtuma Huuhkajilla on näiden pelien jälkeen kesäkuussa, joten kenties Eremenko on tuolloin käytettävissä?

– Rostovilla on nyt tiukka pelirytmi, he pelaavat kerran viikossa. Maajoukkuetauko antaa tietysti Eremenkolle lepoaikaa saada paikkansa kuntoon. Totta kai aion seurata hänen otteitaan.

– Katsotaan, kun tapahtuma lähenee, että mikä tilanne silloin on. Toivottavasti Roma on silloin täydessä kunnossa, Kanerva totesi lehdistölle.

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…

Nappaa riskitön veto tai talletusbonus League Onen nousukarsinnasta!