Suomalaispelaaja naisten Mestarien liigan välieriin – ratkaisumaali dramaattisesti lisäajalla

© Kuva: Getty Images

Helmarien hyökkääjä Adelina Engman selvisi joukkueineen naisten Mestarien liigan tämän kevän välierävaiheeseen. Engmanin edustama Chelsea hävisi keskiviikkona Ranskassa PSG:lle 1-2, mutta voitettuaan kotiottelunsa kahdella maalilla se selviytyi jatkoon yhteismaalein 3-2. 24-vuotias Engman seurasi molemmat osaottelut kokonaisuudessaan vaihtopenkiltä.

Ottelupari näytti olevan jo menossa jatkoajalle, mutta vierasjoukkue Chelsea teki voittomaalin lisäajalla. Joukkueen sankariksi nousi norjalaistoppari Maren Mjelde, joka sijoitti Karen Carneyn erinomaisen keskityksen tyylikkäästi verkkoon.

Muut välieräjoukkueet ovat Lyon, Barcelona ja Bayern München. Chelsean semifinaalivastustaja on naisfutiksen suurimpia tähtiä vilisevä Lyon, joka luetaan kilpailun suurimmaksi voittajasuosikiksi. Lyon on voittanut naisten Mestarien liigan kolme kertaa putkeen vuosina 2016-2018.

Puolivälierien odotetuimman otteluparin Wolfsburg-Lyon toisessa osaottelussa oikeutta jakoi paraislainen Lina Lehtovaara. Lyon voitti pelin 4-2 ja meni jatkooon yhteismaalein 6-3. Ranskalaisten kaksi ensimmäistä maalia syntyivät Lehtovaaran myöntämistä erikoistilanteista – ensimmäinen vapaapotkusta ja toinen rankkarista.

Välierät pelataan huhtikuun lopussa.


Inter – HIFK | HIFK pulassa! ⭐️⭐️⭐️⭐️