Suomalaisselostaja analysoi Bundesliigan mitalikandidaatin syöksykierrettä – ”Puolustus Regionalliigan tasoa”

© Kuva: Getty Images

Saksan Bundesliigassa pelataan perjantai-iltana yksi ottelu, jossa Borussia Mönchengladbach kohtaa Freiburgin. Nähtäväksi jää onko kotijoukkueen puolustus tälläkin kertaa ”Regionalliigan tasoa”.

Borussia Mönchengladbach on Bundesliigassa jaetulla kolmannella sijalla 46 pisteellä. Joukkueen helmi-maaliskuu on kuitenkin ollut tähän mennessä surkea.

Jakso alkoi 2-0-vierasvoitolla Schalkesta, mutta sen jälkeen tilillä on viidestä matsista kolme tappiota, tasuri ja yksi voitto. Tappiot ovat tulleet Herthalle ja Wolfsburgille 0-3-lukemin ja Bayern Münchenille peräti maalein 1-5.

Bundesliigaa Viasatille selostava Tero Kainulainen ei Bayern-tappion jälkeen kaunistellut tilannetta.

-Bayern murskasi Gladbachin vieraissa peräti 5-1. BM nousi siten tasapisteisiin Dortmundin kanssa. Gladbachin puolustuspelaaminen muistutti Regionalliigan tasoa – todella heikkoa, Kainulainen twiittasi.

Tuon jälkeen Mönchengladbach kasasi rivinsä ja voitti Mainzin 1-0. Erityisen tärkeää oli varmasti myös oman pään puhtaana pysyminen.

-He tekivät Bayernia vastaan aivan valtavan määrän virheitä eri puolilla kenttää, sekä pelin rakentamisessa että puolustamisessa. Maalivahti Yann Sommer oli heidän paras pelaaja, se kertoo kaiken siitä mitä kymmenikkö ylempänä teki – ei siis yhtään mitään, Kainulainen lataa SuomiFutis-sivustolle.

-Mainz-pelissä he onnistuivat kollektiivina. Ei siis ollut kyse niinkään yksittäisten pelaajien epäonnistumisista, vaan kollektiivista, joka vuoti.

Kuten todettua M’Gladbach on sarjassa kolmantena. Dieter Heckingin suojatit kohtaavat kolmen seuraavan kierroksen, perjantai-ilta mukaan luettuna, aikana keskikastin tai alemman keskikastin joukkueita. Näistä peleistä ei voi olla tuloksena muuta kuin täydet pisteet mikäli joukkue haluaa pysyä taistossa Mestarien liigan paikoista.

-Tulevat viikot näyttävät pystyvätkö he palauttamaan puolustuspelinsä syksyn tasolle. Kärkikolmikolta tarvitaan myös maaleja. Lars Stindl katkaisi Müncheniä vastaan kahden ja puolen kuukauden maalittoman jaksonsa, muuten on ollut heikkoa.

-Eli puolustus on vuotanut ja hyökkäys ei yksinkertaisesti ole onnistunut niin kuin pitäisi. Kohta nähdään onko alamäki alkanut, vai nousevatko he vielä.

Kainulainen kehottaa seuraamaan illan matsissa erikoistilanteita erityisellä tarkkaavaisuudella.

-Freiburg on tehnyt tällä kaudella Bundesliigassa eniten maaleja erikoistilanteista, mutta myös päästänyt niitä eniten. Heillä on paljon hyvää osaamista, mutta vastapainoksi sanoisin, että Freiburg on sellainen joukkue, josta en ole oikein koko kautena päässyt selvyyteen, selostaja naurahtaa.

-M’Gladbach taas on päästettyjen erikoistilannemaalien TOP3-joukossa, eli päästänyt niitä todella vähän, hän lisää.

Borussia Mönchengladbach-Freiburg näkyy perjantai-iltana klo 21.20 alkaen suorana Viasat Jalkapallo -kanavalta ja suoratoistopalvelu Viaplayssa Kainulaisen selostamana.

Kimmo Mäkinen


PÄIVÄN VIHJE: ARSENAL – VILLARREAL

Isoja panoksia Lontoon illassa – kokeeko Gunners ilon vai pettymyksen kyyneliä?