Suomen Cupissa arvottiin maanantaina neljännesvälieräparit, mutta länsinaapurissa on edetty jo puolivälierävaiheeseen. Myös Ruotsissa saatiin viikonloppuna päätökseen lohkovaihe. Lohkoja pelattiin kaikkiaan kahdeksan. Sarjajärjestelmä poikkesi tosin siten merkittävästi Suomen mallista, että Ruotsissa kussakin lohkossa pelasi joukkueita pääsarjasta, kakkostasolta sekä sitä alemmista sarjoista (3. tai 4. sarjaportaalta).

Puolivälieriin selvisi jokaisen lohkon voittaja. Kahdeksan parhaan joukkoon ylsi lopulta viisi seuraa Allsvenskanista sekä kolme kakkostasolta Superettanista. Kato maan kärkiseurojen osalta oli kova, sillä cup-taival katkesi Allsvenskanin viime kauden kakkoselta IFK Norrköpingiltä sekä pronssijoukkue Malmöltä.

Cup-menestykselle sai heittää hyvästit myös perinteikäs suurseura IFK Göteborg, joka jäi päätöskierroksella tasapeliin Örebron kanssa. IFK:n cup-haaveille kova isku oli myös 0-3 -kabinettitappio paikallisvastustaja GAIS:ia vastaan. IFK tuomittiin häviämään Göteborgin derby sen jälkeen, kun sen fanit ampuivat 90 sekunnissa kentälle 600 ilotulitusrakettia. Jatkopaikan lohkosta nappasikin juuri GAIS.

Maanantai-iltana arvottiin paitsi puolivälieräparit, niin myös koko loppukaavio. Lohkovaiheessa parhaan saldon saavuttaneet neljä joukkuetta saivat kotiedun puolivälieriin. Suomalaispelaajista cupissa ovat yhä mukana AIK:n Saku Ylätupa sekä Häckenin puolustajakolmikko Joona Toivio, Kari Arkivuo ja Juhani Ojala.

Cupin puolivälierät pelataan 9.-11.3. ja välierät 16.-17.3. Loppuottelu on edessä 30. toukokuuta.

Suurimman huomion puolivälierissä saa epäilemättä kiihkeä Tukholman derby. Myös Göteborgissa pelataan derby myös pudotuspelivaiheessa. Alla kaikki puolivälierien otteluparit kaaviojärjestyksessä. Toisen sarjatason seurat on merkitty tähdellä.

Djurgården-Hammarby
Häcken-GAIS*

Östers*-AIK
Eskilstuna-Halmstad*