Bundesliigan putoajaehdokas teki kovan kiinnityksen – värväsi Dortmundin ja Arsenalin entisen takapirun

© Kuva: Getty Images

Jalkapallon tähtitaivaalla tuikkivat luonnollisesti kirkkaimmin pelaajat, mutta kovin paljon himmeämmin eivät loista myöskään futismaailman tunnetuimmat valmentajat. Viimevuosina tähtistatusta on alettu laajentaa kattamaan myös Mino Raiolan kaltaisia ”superagentteja”, joten jalkapallobisneksessä arvostusta voi niittää myös kentän ulkopuolella.

Urheilujohtajia ja pelaajascoutteja ei ole tavattu yhtä korkealle arvostaa, mutta muutama tämänkin alan tekijämies on lähellä tähteyttä. Pelaajatarkkailutyön lipunkantajana pidetään epäonnistuneen Rooman-reissun jälkeen takaisin kotiin Sevillaan palannutta Monchia, mutta lähes yhtä arvostettu on saksalainen Sven Mislintat.

46-vuotiasta Mislintatia pidetään Borussia Dortmundin menestyksen kenties tärkeimpänä taustavaikuttajana. Mislintat työskenteli Dortmundissa vuosina 2006-2017 seuran pääscouttina ja värväsi joukkueeseen muun muassa Ousmane DembélénPierre-Emerick Aubameyangin ja Shinji Kagawan.

Aika Dortmundissa tuli päätökseensä, kun tuolloisen Dortmund-luotsin, nykyisin PSG:tä valmentavan Thomas Tuchelin kanssa alkoi ilmetä erimielisyyksiä. Mislintat oli markkinoilla jo merkitty mies, eikä uutta työpaikkaa tarvinnut kauaa hakea. Sellaisen hän löysi Arsenalista.

Arsenaliin Mislintat toi vanhan tuttunsa Aubayemangin sekä muun muassa Matteo GuendouzinLucas Torreiran ja Bernd Lenon. Pesti Lontoossa kesti lopulta kuitenkin vain 14 kuukautta, sillä Mislintat ei ollut tyytyväinen Gunnersissa saamaansa vastuuseen. Seura ei myöskään toteuttanut useita saksalaisen sille ehdottamia hankintoja taloudellisista syistä.

Kun Mislintat ja Arsenal purkivat miehen työsopimuksen tammikuun lopussa, oli jälleen selvää, ettei hänen tarvitsisi pitkään uusia töitä etsiä. Torstaina varmistuikin, että Mislintat jatkaa työskentelyä jälleen kotimaassaan Saksassa. Seura on kuitenkin jokseenkin yllättävä, sillä hän allekirjoitti sopimuksen aidon putoamisuhan alla olevan, Bundesliigassa kolmanneksi viimeisenä olevan VfB Stuttgartin kanssa.

Mislintat ei ole Stuttgartissa ainoastaan ”pääscoutti”, vaan hänen tittelinsä on urheilujohtaja. Mislintatin työsopimus on kaksivuotinen.

Mislintatin kiinnitti Stuttgartiin toinen jalkapallomaailman tuntema suuruus, Saksan monivuotinen maajoukkuepelaaja Thomas Hitzlsperger. 37-vuotias Hitzlsperger jätti helmikuussa pitkäaikaisen työtehtävänsä Saksan TV:n asiantuntijakommentaattorina ja siirtyi Stuttgartin johtokunnan puheenjohtajaksi. Hitzlsperger pelasi uransa aikana muun muassa Stuttgartissa, Aston Villassa, Laziossa ja West Hamissa.

– Sven Mislintat on hankkinut monivuotisen uransa aikana korkeaa arvostusta. Hänen tietojensa, verkostonsa ja jalkapalloajattelunsa vuoksi hän sopii meille täydellisesti, Hitzlsperger kommentoi seuran tiedotteessa.

– On valtava haaste ja samalla suuri kunnia saada työskennellä VfB:n kaltaiselle seuralle. Olen kasvanut perinneseuran ympäristössä, ja se ilmapiiri on minulle hyvin tärkeää. Tulevina viikkoina yhteinen päämäärämme on sarjassa säilymisessä, mutta luonnollisesti pidämme samalla silmällä myös ensi kauden suunnittelua, Mislintat itse lausui.

Kickerin tietojen mukaan Mislintatin työsopimus pysyy voimassa, vaikka Stuttgart putoaisikin kauden päätteeksi Kakkosbundesliigaan.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.