HS: Tanskalaisseura neuvottelee HIFK:n ostamisesta – seuralla erikoinen tausta

© Kuva: Juha Tamminen
Bournemouth taistelee Tottenhamia vastaan sarjapaikastaan! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Helsingin Sanomat kertoo, että Veikkausliigan HIFK käy neuvotteluja uuden omistajatahon kanssa. HS:n tietojen mukaan tanskalaisseura Vejle BK:n omistajat ovat kiinnostuneita hankkimaan enemmistöosuuden HIFK Fotboll AB:n osakkeista (HS:n koko juttu löytyy täältä).

HIFK teki päätöksen suunnatusta osakeannista viime lokakuussa (lue aiheesta lisää). Osakeannissa tarjottiin 18 000 uutta osaketta, jotka muodostavat 55,61 prosenttia yhtiön koko osakekannasta. Juuri tämän suuruisesta osuudesta Vejlen omistajat ovat HS:n tietojen mukaan neuvotelleet.

Vejle on pelannut tämän kauden Tanskan Superliigassa, mutta joutuu kauden päätteeksi karsimaan sarjapaikastaan. Seuran enemmistöomistajat ovat kiinalainen Lucas Jin Chang ja moldovalainen Andrei Zolotko. Lucas Jin Chang kävi kaksi viikkoa sitten Helsingissä neuvottelumatkalla.

Chang ja Zolotko hankkivat Vejlen omistajaosuuden itselleen kesällä 2016. Molemmilla miehillä on historiaa jalkapalloagentteina.

Vejlessä on käynyt Changin ja Zolotkon mukaantulon myötä melkoinen pelaajaruletti. Tälle kaudelle Vejleen siirtyi muista seuroista 17 pelaajaa ja Vejlestä lähti 21 pelaajaa. Valtaosa heistä ei pelannut Vejlessä juuri lainkaan.

SuomiFutis kirjoitti viime marraskuussa artikkelin Vejlen ja Changin harjoittamasta toiminnasta, Football Leaksin syväluotaavaan juttuun pohjautuen. Vaikka kansainväliset jalkapallosäännöt kieltävätkin jyrkästi pelaaja-agenttien seuraomistukset eturistiriidan vuoksi, ei Chang ole agenttiuttaan jättänyt – joskin virallisesti asia toki näin on.

Kaksoisroolinsa ansiosta Chang teki tavallisesta kiinalaisesta rivipelaajasta Hu Ruibaosta miljonäärin tämän vietettyä Euroopassa vuoden käytännössä vaihtopenkillä ja katsomossa. Kuvioon liittyivät Vejlen lisäksi Manchester City ja Darmstadt, ja oletettavasti myös Chang nettosi siirroilla sievoisen summan. Hu Ruibaon tarinasta ja Changin ja Zolotkon toiminnasta voi lukea lisää jutustamme täältä.

HIFK:ssa pelaa jo alkukauden aikana yksi Vejlen lainapelaaja, 19-vuotias gambialainen Foday Manneh.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!

Bournemouth taistelee Tottenhamia vastaan sarjapaikastaan! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!