Lehti: Nike löi Borussia Dortmundin 14-vuotiaalle superlupaukselle megadiilin käteen – sopimuksen arvo voi nousta 10 miljoonaan euroon

© Kuva: Getty Images
Championshipissä viikkokierros! Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!

Borussia Dortmundin 14-vuotias hyökkääjälupaus Youssoufa Moukoko on solminut sponsorisopimuksen yhdysvaltalaisen urheiluvaatejätti Niken kanssa, kertoo Bild.

Kamerunissa syntynyt, mutta Saksaa juniorimaajoukkueessa edustanut Moukoko on tehnyt tuhoisaa jälkeä Dortmundin alle 17-vuotiaiden joukkueessa, jossa hän on toiminut myös kapteenina. Hyökkääjälupaus on pelannut B-juniorien Bundesliigassa 21 ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä 36 osumaa ja antanut kuusi maalisyöttöä.

Dortmund johtaa sarjaa kuuden pisteen erolla Kölniin, kun neljä kierrosta on pelaamatta. Hieman alle puolet joukkueensa osumista viimeistellyt Moukoko on sarjan maalipörssin kärkinimi. Maalitilastossa toisena on Bayer Leverkusenin Emrehan Gedikli, jolla on kasassa 19 osumaa.

Bildin mukaan Moukoko sai Niken kanssa solmimastaan sponsorisopimuksesta noin miljoonan euron allekirjoitusbonuksen. Diilin arvo voi kasvaa jopa kymmeneen miljoonaan euroon, jos hyökkääjän urakehitys täyttää tietyt kriteerit. Seuraavat bonukset voivat aktivoitua vasta, kun Moukoko debytoi Saksan miesten pääsarjassa Bundesliigassa.

Liigan sääntöjen mukaan hän saa pelata Dortmundin edustusjoukkueessa täytettyään 16 vuotta, eli noin 1,5 vuoden päästä marraskuussa 2020.

Moukoko siirtyi Dortmundin organisaatioon vuonna 2016 St Paulista. Hän debytoi 12-vuotiaana Saksan U16-maajoukkueessa ja teki kolme maalia neljään otteluun.

Hänen tekemisensä kiinnostavat myös sosiaalisessa mediassa. Hyökkääjälupauksella on kuvapalvelu Instagramissa 267 000 seuraajaa.

Championshipissä viikkokierros! Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!
Edellinen artikkeliCopa América kokee isoja muutoksia ensi vuonna
Seuraava artikkeliAntonio Cassano tylyttää Serie A:n tähtihyökkääjää: ”Jos hän ei tee maaleja, niin hän ei tee mitään muutakaan”