Manchester Unitedin kotistadion Old Trafford on Pep Guardiolalle kuin toinen koti. Manchester Cityn katalaanimanagerista tuli keskiviikkoisessa derbyssä ensimmäinen valmentaja koko Valioliigan historiassa, joka voitti Old Traffordilla kolme perättäistä ottelua vierasjoukkueen valmentajana. Myös Cityn seitsemän voittoa Old Traffordilla on Valioliigan uusi ennätys.

OptaJoe

@OptaJoe
3 - Pep Guardiola is the first manager to win three consecutive away Premier League matches at Old Trafford against Manchester United. Fearless. #MUNMCI

OptaJoe

@OptaJoe
7 - Manchester City have won seven away Premier League against Manchester United at Old Trafford – more than any other team. Backyard. #MUNMCI

Keskiviikkoinen voitto heltisi Citylle maalein 2-0. Osumista vastasivat toisella puoliajalla Bernardo Silva ja Leroy Sané. Manchester Unitedin ”puolustuslinjasta” Leroy Sanén maalissa on revitty sosiaalisessa mediassa enemmänkin huumoria.

Ville Suutarinen

@suutvil
Puolustuslinja suoraan valmentajien painajaisista. #Valioliiga #MUNMCI

Unitedin surkeutta kuvastaa omalta osaltaan myös raskaasti flopanneen Alexis Sánchezin iltapuhde. 30-vuotias chileläinen siirtyi Unitediin Arsenalista tammikuussa 2018, mutta on tehnyt 30 valioliigaottelussa vain kolme maalia.

Unitedissa Sánchezista tuli tiettävästi koko Valioliigan palkkakuningas. Keskiviikkona Sánchez teki kuitenkin suorastaan taidetta siitä, miten varjoissa hän tätä nykyä lymyilee. Hyökkääjä pelasi Cityä vastaan 12 minuuttia, mutta koski palloon koko aikana vain tasan yhden kerran.

Match of the Day

@BBCMOTD
Alexis Sanchez came on for a total of 12 minutes tonight.

This is his touch map...

#ManchesterDerby #MUNMCI

Sánchezin kerrotaan ansaitsevan viikossa 400 000 puntaa, ja lisäksi jokaisesta ottelusta 75 000 euron bonuksen (näin ainakin kertoi viime viikolla Mirror). Euroiksi muutettuna summasta tulee 550 000 euroa. Ei hassumpi korvaus yhdestä pallokosketuksesta.

Daniel Storey

@danielstorey85
Alexis Sanchez, a player signed to stop a rival getting him, reportedly gets a £75,000 appearance fee on top of his £400,000 weekly wages. That got you one touch tonight, Manchester United.

Kun Valioliigaa on pelaamatta kolme kierrosta, johtaa Manchester City sarjaa pisteen erolla ennen Liverpoolia. Reds-leirissä rukoillaankin nyt Cityn kompuroivan jäljellä olevissa otteluissaan joko Burnleyta, Leicesteriä tai Brightonia vastaan.

Pep Guardiola varoittaa pelaajiaan menettämästä keskittymistään.

– Sanoin pelaajille: ”Älkää lukeko lehtiä huomenna, älkääkä katsoko televisiota. Levätkää, nukkukaa paljon ja valmistautukaa Burnley-peliin”, Guardiola totesi Guardianille.

– En usko Liverpoolin menettävän juurikaan pisteitä, mutta kaikki on omissa käsissämme – kolme peliä. Voitimme Valioliigassa viimeiset 11 peliämme. On uskomatonta, mitä pelaajat ovat tähän saakka tehneet, mutta meillä on yhä töitä.