Poikkeuksellista avoimmuutta – Saksan jalkapalloliitto myönsi cup-välierän tuomarivirheen

© Kuva: Getty Images

Saksan Cupin eli DFB-Pokalin toinen loppuottelija selvisi keskiviikkona kiihkeissä tunnelmissa, kun Bayern München kukisti välierässä Werder Bremenin maalein 3-2. Bayernin voittomaali syntyi 78. minuutilla kiistanalaisen rangaistuspotkutuomion jälkeen (lue aiheesta lisää).

Hyvin poikkeuksellista on sen sijaan se, että päättävät elimet myönsivät avoimesti tilanteessa tapahtuneen tuomarivirheen. Pisteet Saksan jalkapalloliitolle avoimuudesta.

Jalkapalloliitto DFB:n kotisivuilla julkaistiin torstaina videotuomarijärjestelmäjohtaja Jochen Dreesin lausunto, jonka mukaan päätuomarin olisi ehdottomasti pitänyt tarkistaa tilanne videolta.

– Näin ei valitettavasti käynyt cupin välierän 78. minuutilla, sillä kommunikaatio päätuomarin ja videotuomarin välillä ei sujunut hyvin, Drees totesi.

– On olemassa aspekteja, jotka puhuvat rangaistuspotkua vastaan, mutta on myös aspekti, joka puhuu rankkarin puolesta. Erotuomarinäkemyksemme puolesta pidämme kuitenkin rangaistuspotkupäätöstä vääränä.

Bayern München kohtaa Saksan Cupin loppuottelussa RB Leipzigin. Ottelu pelataan toukokuun lopulla Berliinin olympiastadionilla.