Saksassa ikävä sylkemisvälikohtaus – ”Bundesliigassa ei tarvita tuollaisia tyyppejä”

© Kuva: Getty Images
Viekö Sadio Mané Senegalin voittoon? Nappaa riskitön veto tai talletusbonus!

Bayer Leverkusen hankaloitti lauantaina VfB Stuttgartin putoamiskamppailua, kun se haki Stuttgartista 1-0 -vierasvoiton 19-vuotiaan Kai Havertzin rankkarimaalilla. Stuttgartin tuskaa lisäsi 22-vuotiaan Santiago Ascacibarin punainen kortti ottelun lisäajalla. Argentiinalainen keskikenttäpelaaja sylkäisi päin maalintekijä Havertzia, ja sai tuomion niin vierailta kuin omiltakin.

– Ei sellainen käy tietenkään alkuunkaan päinsä. Ascacibar teki joukkueelle karhunpalveluksen. Hänen täytyy hallita tunteensa. Punainen kortti tekee meille halaa putoamiskamppailussa, Stuttgartin valmentaja Markus Weinzierl totesi Sport1:n mukaan.

22-vuotias Ascacibar on kymmenellä keltaisella kortillaan Bundesliigan eniten varoitettu pelaaja. Ulosajo oli miehelle kauden ensimmäinen. Itsehillinnän kanssa riittää selvästi tekemistä, sillä vielä punaisen korttinsa jälkeenkin Ascacibar yritti lyödä Havertzia kasvoihin.

– Ascacibar sylkäisi häntä päin. Kai kertoi sen äsken vielä pukukopissa, Leverkusenin hyökkääjä Kevin Volland kertoi.

– Se ei ole tuon pelaajan ensimmäinen kerta. Luulen, että hän sylkäisi jo ensimmäisellä puoliajalla Havertzin jalkoihin. Tuollaisia tyyppejä ei tarvita Bundesliigassa.

Ascacibarin räkäisy sai tuomion myös Leverkusenin valmentajalta Peter Boszilta.

– Tuo on pahinta, mitä voi tehdä. Tuollaista ei vain saa tehdä, hollantilaisluotsi jyrähti.

Stuttgartin urheilujohtaja Thomas Hitzlsperger ilmoitti, että Stuttgart tulee antamaan Ascacibarille myös sisäisen sanktion.

– Santiago on tehnyt seuralle menneisyydessä paljon hyvää. Hänen asenteensa on yleensä esimerkillinen, mutta tässä tilanteessa hän astui selvästi rajan yli. Sitä me emme suvaitse, ja rankaisemmekin häntä sisäisesti, Hitzlsperger vannoi.

Stuttgart on voittanut viimeisistä 14 pelistään vain yhden. Se on Bundesliigassa karsijan paikalla, vain kolme pistettä suoran putoajan paikalla olevan Nürnbergin edellä.

Ascacibar debytoi Argentiinan A-maajoukkueessa viime syksynä.

Viekö Sadio Mané Senegalin voittoon? Nappaa riskitön veto tai talletusbonus!