Teemu Pukki sarjanousun kynnyksellä: ”Nyt meidän täytyy tehdä lauantaista isot bileet”

© Kuva: Getty Images
Eurooppa-liigassa Sevilla matkaa Romaniaan! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Norwich ei ole vielä virallisesti varmistanut nousuaan Valioliigaan, mutta käytännössä varmaa nousu jo on. Mestaruussarjan kolmonen Leeds hävisi maanantai-iltana vieraissa Brentfordille 0-2, ja tuloksen myötä Norwichin leirissä voidaan panna jo samppanjat jäihin.

Kun sarjaa on pelaamatta kaksi kierrosta, on Norwichin ja Leedsin välillä kuusi pistettä eroa. Lisäksi Norwichin maaliero on kymmenen maalia parempi kuin Leedsin.

Jotta Norwichin nousu voisi vielä kariutua, pitäisi sen hävitä molemmat jäljellä olevat pelinsä ja Leedsin voittaa molemmat omansa vieläpä siten, että samalla Leeds kuroisi Norwichin maalieroa 11 maalin verran kiinni. Käytännössä siis Leeds ohittaisi Norwichin esimerkiksi voittamalla pelinsä 2-0 ja 3-0, jos Norwich häviäisi samalla omansa 0-2 ja 0-4. Helpommin sanottu kuin tehty, sillä Norwich ei ole hävinnyt peliäkään viimeiseen 12 otteluun.

Hieman saa Norwich silti nousujuhliaan odottaa, sillä maanantain omassa ottelussaan se jäi 2-2 -tasapeliin Stoken vieraana. Norwichin 2-1 -maalin teki Teemu Pukki, jolle osuma oli Mestaruussarjassa kauden 28:s. Pukki johtaa sarjan maalitilastoa kolmen maalin erolla ennen loukkaantunena olevaa Aston Villan Tammy Abrahamia, eikä sarjan vanha maaliennätys 30 maaliakaan ole kuin kahden osuman päässä. Maanantaisen voiton hyytyminen tasapeliksi harmitti silti suomalaista.

– Tietysti olemme pettyneitä. Avausjaksolla olimme todella dominoivia, mutta sitten päästimme Stoken mukaan peliin. Olimme johdossa kahdesti, joten meidän olisi pitänyt saada täysi pistepotti tänään, Pukki sanoi Norwichin kotisivujen haastattelussa, joka julkaistiin jo ennen Leedsin illan ottelua.

– Tiesimme Stoken olevan vahva erikoistilanteissa, ja he tekivät maalin heti tauon jälkeen. Se oli meille sokki, emmekä saaneet peliämme heti kuntoon. Sitten, kun pääsimme uudestaan johtoon, meidän olisi pitänyt pystyä pitämään siitä kiinni.

– Uskoimme silti voivamme tekemään vielä maalin. Heidän maalinsa jälkeen vain me hyökkäsimme, ja Stoke yritti puolustaa. Emme silti pystyneet luomaan laadukkaita maalipaikkoja, Pukki harmitteli.

Vaikka Pukki onkin tehnyt kaudella valtavan määrän maaleja, oli maanantaina tehty osuma miehelle vasta kauden ensimmäinen päämaali.

– Tietysti se tuntui hyvältä. En ole tottunut tekemään puskumaaleja, joten olin siitä iloinen. Emme kuitenkaan saaneet täysiä pisteitä, joten en voi olla tyytyväinen, hyökkääjä jatkoi.

– Kaikki on silti edelleen omissa käsissämme. Nyt meidän täytyy alkaa keskittyä lauantain peliin, pelata 90 minuuttia parhaalla tasollamme ja voittaa matsi.

– Se ottelu on viimeinen kotipelimme, joten meidän täytyy antaa jotain takaisin kotiyleisöllemme. Fanit ovat olleet mahtavia koko kauden ajan ja on aika voittaa taas.

– Me kaikki haluamme viedä homman maaliin, eikä meillä ole mitään syytä olla nyt hermostuneita. Olemme edelleen sarjakärjessä. Nyt meidän täytyy vain tehdä lauantaista isot bileet ja voittaa se ottelu.

Norwich saa lauantaina vieraakseen keskikastin Blackburnin, jolla ei ottelussa panosta ole. Ottelu alkaa kello 21.30.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.

Eurooppa-liigassa Sevilla matkaa Romaniaan! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!