Valioliigatähdeltä arvoturnaus väliin lapsen syntymän takia? Valmentaja armoton: ”Mukana koko ajan tai ei ollenkaan”

© Kuva: Getty Images

Meksikon maajoukkue sai tammikuussa uuden valmentajan, kun joukkueen ruoriin nimitettiin argentiinalainen Gerardo ”Tata” Martino. 56-vuotias Martino on valmentanut aiemmin muun muassa Barcelonaa ja Atlanta Unitedia, sekä Paraguayn että Argentiinan maajoukkueita.

Meksiko on voittanut Martinon alaisuudessa pelaamat kaksi otteluaan, kun Chile kaatui 3-1 ja Paraguay 4-2. Akuutein projekti tähtää 15.6.-7.7. pääosin Yhdysvalloissa, mutta osin myös Jamaikalla ja Costa Ricassa pelattavaan Gold Cupiin eli Copa de Oroon. Gold Cup on Pohjois- ja Keski-Amerikan mestaruusturnaus, joka pelataan tänä vuonna ensimmäistä kertaa 16 joukkueen voimin.

Maanosaliiton johtava jalkapallomaa Meksiko saattaa kuitenkin joutua kisoihin ilman kaikkien aikojen parasta maalintekijäänsä, 51 maalia 108 maaottelussa tehnyttä Javier Hernándezia. Valioliigan West Hamissa ammattiaan harjoittava ”Chicharito” odottaa nimittäin naisystävän kanssa pariskunnan ensimmäistä lasta, ja lapsen on määrä syntyä kesken arvoturnauksen.

Gerardo Martinon pirtaan tämä ei sovi, vaan argentiinalaisluotsi väläytteli realistisena pitämäänsä mahdollisuutta jättää Chicharito perheenlisäyksen takia ulos Meksikon joukkueesta.

– Olemme keskustelleet tilanteesta. Minun kantani on, että en suunnittele päästäväni pelaajaa pois joukkueesta kolmeksi päiväksi kesken turnauksen. Minun mielestäni on parempi, että mukana ollaan alusta lähtien tai ei ollenkaan, Martino totesi TDN:n haastattelussa.

– Keskustelen aina kaikkien pelaajieni kanssa ja otan kaikenlaiset tilanteet huomioon. On julkista tietoa, että hänen naisystävänsä odottaa pariskunnan ensimmäistä lasta, joka syntyy todennäköisesti kesken Gold Cupin. Tätä tilannetta meidän täytyy harkita.

Meksiko pelaa kisoissa samassa alkulohkossa Kanadan, Kuuban ja Martiniquen kanssa.

Kisojen kaikki alkulohkot on listattuna alla:

A: Meksiko, Kanada, Kuuba, Martinique
B: Costa Rica, Haiti, Nicaragua, Bermuda
C: Honduras, Jamaika, El Salvador, Curacao
D: USA, Panama, Trinidad & Tobago, Guyana

Lähde: AS