Arvostelu Bakun loppuottelua kohtaan kiihtyy – Mkhitaryan-paidat poliisille punainen vaate

© Kuva: Getty Images

Keskiviikkoiltana kello 22 taistellaan jälleen Eurooppa-liigan mestaruudesta, kun loppuottelussa asettuvat vastakkain lontoolaisseurat Arsenal ja Chelsea. Loppuottelun pelipaikkakunta Baku on kuitenkin saanut paljon arvostelua osakseen. Azerbaidzhanin pääkaupunkiin Bakuun matkustaminen on hankalaa ja kallista, ja paikan päällä on vain vähän finaalijoukkueiden kannattajia.

Suurin kritiikki kohdistuu kuitenkin siihen, että Arsenal joutuu otteluun ilman luottopelaajaansa Henrikh Mkhitarjania. Armenialainen jäi reissusta pois, koska hänen turvallisuuttaan ei pystytty takaamaan. Armenian ja naapurimaa Azerbaidzhanin välit ovat jäätävän kylmät.

Tiistaina Bakun nyrpeä suhtautuminen armenialaisiin ja Mkhitarjaniin nostatti jälleen kulmakarvoja, kun maailmalle levisi video siitä, kuinka poliisi pysäytti kaksi Mkhitarjan-paidossa tallustellutta Arsenal-fania. Poliisi halusi ilmeisesti tarkastaa kaksikon paperit ja otti henkilötiedot talteen.

Sosiaalisessa mediassa poliisin toiminta on saanut rankkaa arvostelua osakseen. Arsenalin pelaaja Granit Xhaka vakuuttaa kuitenkin, että Mkhitarjanin kohtalo antaa joukkueelle vain lisämotivaatiota.

– Tietysti olemme pettyneitä, ettei Mkhitarjan ole täällä. Olemme puhuneet paljon hänestä ja politiikasta, ja nyt on aika puhua jalkapallosta, Xhaka totesi talkSPORT:in mukaan.

– Hän on meille erittäin tärkeä, ja haluamme voittaa hänelle pokaalin huomenna. Olemme olleet kaksi vuotta peräkkäin Eurooppa-liigassa, ja Arsenalin kaltainen seura kuuluu Mestarien liigaan.

Eurooppa-liigan loppuottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä C Moren kanavilla.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.