Fanien edustus Eurooppa-liigan finaalissa luultuakin vähäisempää – saksalaisfaneilta upea ele paikallisille lapsille

© Kuva: Getty Images
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Kerroimme pari viikkoa sitten siitä, kuinka Chelsean ja Arsenalin kannattajissa herätti suurta närää se, kuinka Eurooppa-liigan finaaliin myönnettiin osallistujajoukkueiden kannattajille yhteensä vain 12 000 piletin lippukiintiö. Bakussa pelattavan finaalin stadionille mahtuu 68 700 katsojaa, joten finalistien faneille varattiin paikoista alle viidesosa.

Suurin ongelma fanien vähäisessä osallistumisessa Bakun finaaliin ei kuitenkaan ole niukka lippukiintiö, vaan vaikeudet matkustaa Azerbaidzhaniin. Matka on pitkä ja kallis, ja edellyttää viisumia.

Niinpä Bild kertoikin viikonloppuna, että Arsenalin ja Chelsean faneille varatuista 12 000 lipusta noin puolet palautuu takaisin UEFA:n myyntiin. Arsenalin faneja uskotaan olevan ottelussa paikan päällä vajaat 4 000 ja Chelsean kannattajia vain noin 2 000.

Seurat tekivät kyllä parhaansa kannattajia auttaakseen. Kumpikin lontoolaisseuroista järjesti tiettävästi kaksi tilauslentoa fanejaan varten, mutta enempiä lentoja ei tiettävästi ollut korkeiden kulujen ja rajallisen saatavuuden takia järjestettävissä. Näin loppuottelussa tultaneen näkemään suuri määrä tyhjiä istuimia.

Katsomo täyttyy lapsista, kiitos Eintracht-fanien

Loppuottelun kynnykselle päässeen Eintracht Frankfurtin fanit puolestaan tekivät hienon eleen stadionin täyttämiseksi. Monet saksalaiskannattajat olivat ostaneet finaalilippuja jo maaliskuussa siinä toivossa, että Eintracht finaaliin saakka etenisi. UEFA ei kuitenkaan lunasta lippuja takaisin eikä salli niiden eteenpäin myymistä, joten Eintracht-fanien käsiin jäi pilettejä, vaikkei oma joukkue finaalissa lopulta pelaakaan.

Jotkut kannattajat matkustavat siitä huolimatta Bakussa pelattavaan Lontoon derbyyn, mutta viime viikolla kannattajaforumilla nousi esiin myös laajaa kannatusta saanut kilpaileva idea. Kannattajat lahjoittivat runsain määrin lippujaan azerbaidzhanilaisen SOS-lapsikylän vähävaraisille lapsille, joille tuskin muuten avautuisi tilaisuutta tällaisen ottelun paikan päällä todistamiseen.

Kyseisessä SOS-lapsikylässä Bakussa asuu noin 50 lasta, jotka kaikki pääsevät lahjoitusten myötä otteluun. Mukaan lähtee myös noin 30 saattajaa, niin ikään lippulahjoitusten turvin. UEFA on luvannut Eintracht-faneille huolehtivansa kuljetuksesta ja siitä, että lapset otteluun pääsevät.

Kaikkiaan lippuja lahjoitettiin azerbaidzhanilaislapsille yli 400, kunnes keräys sunnuntaiaamuna lopetettiin. Lahjoitettuja pilettejä kun alkoi olla enemmän kuin niille tarvetta. Lisäksi SOS-lapsikylälle oli lahjoitettu rahavaroja ainakin 2 500 euroa, sekä tavaralahjoituksia, jotka Bakuun matkaavat Eintracht-fanit ovat luvanneet viedä perille.

Eintracht Frankfurt oli Eurooppa-liigan kauden suurimpia ilopillereitä, sillä se eteni kisassa voitosta voittoon kukistaen useita suurseuroja ja pelaten iloista hyökkäyspeliä. Myös joukkueen fanit hurmasivat äänekkäällä kannatuksellaan sekä upeilla tifoillaan. Epäilemättä myös tuorein kampanja tulee saamaan kiitosta yli osavaltiorajojen.

Eurooppa-liigan finaali pelataan keskiviikkona klo 22 alkaen. C More näyttää ottelun.

Jutun lähteenä on käytetty Bildin lisäksi myös Eintracht Frankfurtin kotisivujen kannattajafoorumia.

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS