AS Romalle kallis pistemenetys Serie A:ssa – Italiasta yllätysjoukkue Mestarien liigaan?

© Kuva: Getty Images
Liverpool - West Ham maanantain Valioliigaotteluna! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Serie A:sta ensi kauden Mestarien liigaan painelee jälleen kerran suvereenisti Scudetton voittanut Juventus, sekä sarjan kakkospaikkansa sunnuntai-iltana varmistanut Napoli. Napolin kakkossija varmistui dramaattisella tavalla, kun se nousi 0-1 -tappioasemasta Cagliaria vastaan 2-1 -voittoon Lorenzo Insignen lisäajan kahdeksannella minuutilla ampumasta rankkarista. Rankkarin se sai pitkän VAR-tarkistuksen jälkeen kyseenalaisesta tilanteesta. Ottelussa pelattiinkin yli kymmenen minuuttia lisäaikaa.

Kahdesta muusta paikasta kilpailu jatkuu sen sijaan ankarana kauden loppusuoralle asti. Sarjan kolmantena on kolme kierrosta ennen päätöstä Internazionale. Tästä vain pisteen jäljessä on Atalanta, joka on siten kauden suuryllättäjänä vahvasti tyrkyllä Mestarien liigaan.

Atalanta ei ole vielä koskaan pelannut Mestarien liigassa tai sen edeltäjässä Euroopan Cupissa. Ylipäätään se on pelannut europelejä vain kuudella kaudella. Kuluvalla kaudella se karsiutui Eurooppa-liigan karsintojen playoff-vaiheessa Jesse Jorosen FC Kööpenhaminalle rangaistuspotkukisan jälkeen. Viime kaudella Atalanta ylsi Eurooppa-liigassa lohkovaiheeseen ja aina ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle asti. Sen parhaat eurosaavutukset ovat UEFA Cupin puolivälieräpaikka kaudella 1990-1991 ja Cup-voittajien cupin välieräpaikka kaudella 1987-1988.

Sunnuntaina Atalanta haki arvokkaan 3-1 -vierasvoiton Roomasta Lazion kotikentältä. Yhden maaleista teki kolumbialainen Duvan Zapata, jolle osuma oli jo kauden 22:s. Zapata ahdistelee jo vakavasti legendaarisen Filippo Inzaghin yhden kauden seuraennätystä 24 maalia kaudella 1996-1997.

Serie A:n maalitilastoa johtaa 36-vuotias Fabio Quagliarella, jolla maaleja on kasassa 25. Sunnuntaina veteraani teki Sampdorialle kaksi maalia Parman verkkoon.

Atalantan ero lähimpään uhkaajaan AS Romaan – Mestarien liigan viime kauden semifinalistiin – kasvoi, kun Roma jäi Genovassa 1-1 -tasapeliin. Stephan El Shaarawy vei Roman johtoon 82. minuutilla, mutta Cristian Romero toi puskumaalillaan Genoan tasoihin lisäajalla. Tasapeli saattoi silti maistua roomalaisille liki voitolta, sillä Genoa sai tasoitusmaalin jälkeen vielä rankkarinkin. Maalivahti Antonio Mirante kuitenkin torjui Antonio Sanabrian yrityksen.

– Genoa teki hyvin, kun se ei luovuttanut. Tiesimme pelistä tulevan vaikea, mutta annoimme heidän yllättää meidät kulmapotkusta. Muuten olisimme vieneet voiton kotiin, AS Roman valmentaja Claudio Ranieri totesi Sky Sport Italialle Reutersin mukaan.

– Luulen, että se oli Romeron kauden neljäs maali erikoistilanteista. Se on sääli, sillä kolme pistettä olisivat tulleet tarpeeseen.

Ohuita toiveita Mestarien liiga -paikasta elättelevät lisäksi myös AC Milan, Torino ja Lazio.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.

Liverpool - West Ham maanantain Valioliigaotteluna! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!