Chelsea pyyhkäisi Atlético Madridin ennätyksen historiaan: ”Me ansaitsemme pokaalin”

© Kuva: Getty Images
Ilves vai HJK? Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!

Chelsea otti torstaina tiukan otteen Eurooppa-liigan finaalipaikasta, kun se haki Frankfurtista 1-1 -tasapelin. Tilastopalvelu Gracenoten mukaan Chelsea on nyt 73-prosenttinen suosikki etenemään loppuotteluun, ja suurella todennäköisyydellä finaalissa nähdään toinenkin lontoolainen Arsenal.

Chelsea on ollut vakuuttava koko Eurooppa-liigataipaleensa ajan, ja palkinnoksi siitä se sai torstaina nimiinsä kilpailun uuden ennätyksen. Chelsean tappioton putki Eurooppa-liigassa on nimittäin nyt venähtänyt jo 16 ottelun mittaiseksi. Aiempaa ennätystä piti nimissään Atlético Madrid vuosilta 2011-2012.

Tämän kauden 13 pelistään Chelsea on voittanut 11 ja pelannut kahdesti tasan. Ennen Eintracht Frankfurtia Bluesin oli jättänyt tasapeliin vain unkarilainen MOL Vidi lohkovaiheen päätöskierroksella (2-2). Erittäin uskottava on myös Chelsean nollapelien määrä kahdeksan. Chelsean maaliero 13 europelistä on 31-8.

16 ottelun tappioton putki alkoi kaudesta 2012-2013, jolloin Chelsea voitti Eurooppa-liigan. Finaalissa se kukisti Benfican 2-1, ja välierävaiheessa sai taipua Basel 2-1- ja 3-1 -maalein. Edellisen tappion Eurooppa-liigassa Chelsealle aiheutti Rubin Kazan huhtikuussa 2013 puolivälierävaiheessa maalein 3-2, mutta Chelsea eteni jatkoon yhteismaalein 5-4.

Chelsean valmentaja Maurizio Sarri yllätti Frankfurtissa jättämällä joukkueen tärkeimmän pelaajan Eden Hazardin vaihtopenkille. 19 maalia tällä kaudella tehnyt Hazard tuli kentälle tunnin pelin kohdalla.

– Pelaajalle, joka pelaa 70 ottelua kauden aikana, penkillä aloittaminen on normaali juttu. Me pelaamme jälleen 62 tunnin kuluttua, Sarri kommentoi ratkaisuaan BBC:n mukaan.

Chelsealla on edessään kova loppurutistus, sillä se taistelee Mestarien liigan paikasta sekä Valioliigassa että Eurooppa-liigassa. Jokainen peli on siis tärkeä.

– Me pelaamme kahden viikon sisällä viisi yhtä tärkeää ottelua. Emme tiedä vielä, mikä on oikea tapa. Haluamme molemmat asiat – paikan Mestarien liigaan ja Eurooppa-liigan voiton.

– Tällä kertaa emme halua vain pelata finaalissa, vaan myös voittaa sen. Olemme nyt neljän parhaan joukossa ja semifinaaleissa, joten minusta me ansaitsemme pokaalin, Sarri totesi.

Ilves vai HJK? Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!