Chelsea pyyhkäisi Atlético Madridin ennätyksen historiaan: ”Me ansaitsemme pokaalin”

© Kuva: Getty Images

Chelsea otti torstaina tiukan otteen Eurooppa-liigan finaalipaikasta, kun se haki Frankfurtista 1-1 -tasapelin. Tilastopalvelu Gracenoten mukaan Chelsea on nyt 73-prosenttinen suosikki etenemään loppuotteluun, ja suurella todennäköisyydellä finaalissa nähdään toinenkin lontoolainen Arsenal.

Chelsea on ollut vakuuttava koko Eurooppa-liigataipaleensa ajan, ja palkinnoksi siitä se sai torstaina nimiinsä kilpailun uuden ennätyksen. Chelsean tappioton putki Eurooppa-liigassa on nimittäin nyt venähtänyt jo 16 ottelun mittaiseksi. Aiempaa ennätystä piti nimissään Atlético Madrid vuosilta 2011-2012.

Tämän kauden 13 pelistään Chelsea on voittanut 11 ja pelannut kahdesti tasan. Ennen Eintracht Frankfurtia Bluesin oli jättänyt tasapeliin vain unkarilainen MOL Vidi lohkovaiheen päätöskierroksella (2-2). Erittäin uskottava on myös Chelsean nollapelien määrä kahdeksan. Chelsean maaliero 13 europelistä on 31-8.

16 ottelun tappioton putki alkoi kaudesta 2012-2013, jolloin Chelsea voitti Eurooppa-liigan. Finaalissa se kukisti Benfican 2-1, ja välierävaiheessa sai taipua Basel 2-1- ja 3-1 -maalein. Edellisen tappion Eurooppa-liigassa Chelsealle aiheutti Rubin Kazan huhtikuussa 2013 puolivälierävaiheessa maalein 3-2, mutta Chelsea eteni jatkoon yhteismaalein 5-4.

Chelsean valmentaja Maurizio Sarri yllätti Frankfurtissa jättämällä joukkueen tärkeimmän pelaajan Eden Hazardin vaihtopenkille. 19 maalia tällä kaudella tehnyt Hazard tuli kentälle tunnin pelin kohdalla.

– Pelaajalle, joka pelaa 70 ottelua kauden aikana, penkillä aloittaminen on normaali juttu. Me pelaamme jälleen 62 tunnin kuluttua, Sarri kommentoi ratkaisuaan BBC:n mukaan.

Chelsealla on edessään kova loppurutistus, sillä se taistelee Mestarien liigan paikasta sekä Valioliigassa että Eurooppa-liigassa. Jokainen peli on siis tärkeä.

– Me pelaamme kahden viikon sisällä viisi yhtä tärkeää ottelua. Emme tiedä vielä, mikä on oikea tapa. Haluamme molemmat asiat – paikan Mestarien liigaan ja Eurooppa-liigan voiton.

– Tällä kertaa emme halua vain pelata finaalissa, vaan myös voittaa sen. Olemme nyt neljän parhaan joukossa ja semifinaaleissa, joten minusta me ansaitsemme pokaalin, Sarri totesi.