HJK maksoi RoPS:lle valmentajasta huomattavan korvauksen – Entinen kakkoskoutsi uudesta pestistään: ”Tilaisuutta ei voinut jättää käyttämättä”

© Kuva: Juha Tamminen
Moisanderin Werder vetoideana! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Veikkausliigakauden 2019 ensimmäiset valmentajapotkut on nähty. Alisuorittanut HJK erotti pitkäaikaisen käskyttäjänsä Mika Lehkosuon, ja palkkasi tämän seuraajaksi Toni Koskelan. Koskelan työtä RoPS:n päävalmentajana puolestaan jatkaa hänen kakkosvalmentajansa Pasi Tuutti (lue lisää).

RoPS:n tiedotteen mukaan RoPS saa Koskelan siirrosta ”huomattavan korvauksen”. Lapin Kansalle asiaa kommentoineen RoPS:n toimitusjohtaja Risto Nivan mukaan korvaus on ”suomalaisessa jalkapallossa ennenäkemättömän suuri”.

Ennen päävalmentajapestiään Pasi Tuutti toimi paitsi Koskelan apuvalmentajana myös seuran valmennuspäällikkönä. Tuutti ei usko, että joukkueen pelitavassa tullaan vaihdoksen myötä kovinkaan suuria muutoksia näkemään.

– Olemme Tonin kanssa samanlaisen jalkapallofilosofian kannattajia. Ajattelemme pelistä samalla tavalla, Tuutti sanoo.

– Pientä viilausta joukkueen tapoihin on tietenkin tulossa, koska persoonallisuutemmekin ovat erilaiset.

Tuutti kuuli mahdollisuudesta edetä päävalmentajaksi alkuviikosta, ja oli nopeasti valmis haasteeseen.

– Tällaista tilaisuutta ei voinut jättää käyttämättä. Tämä tekee minusta 100% paremman valmentajan, Tuutti uskoo.

Tuutin apuvalmentajaksi nousee Mikko Lignell. B-poikien päävalmentajana ja akatemiavalmentajana toiminut Lignell on ollut jo vahvasti mukana edustuksen valmennuksessa. Edustuksessa Lignell on vastannut mm. pelien analysoinnista sekä pelaajatarkkailusta.

– Ilman Mikon osaamista kokisin itsekin olevani vajaa. Mikko hallitsee ne osaamisalueet, mitkä itselläni ovat vajaat. Jatkossa tulemme jakamaan entistä enemmän tehtäviä tiimin kesken sekä osallistamaan pelaajia voimakkaammin mukaan, Tuutti kuvailee.

RoPS käynnistää välittömästi rekrytoinnin valmennuspäällikön paikalle.

Moisanderin Werder vetoideana! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!