HJK-puolustaja Faith Friday Obiloria rankaistiin tällä viikolla Palloliiton kurinpitovaliokunnassa kovalla kädellä. 28-vuotiaan nigerialaisen viime viikon maanantain ruma taklaus FC Interin Luciano Balbiin toi ulosajoon päälle neljän ottelun lisäpelikiellon (lue lisää).

Obilor myös tönäisi samassa tilanteessa Interin Mikko Kuningasta kaksin käsin.

HJK:lla on kuukauden valitusaika Obilorin pelikiellosta. Puolustajan pelikielto kuitenkin asettuu heti voimaan.

Pelaajalla ei siis ole asiassa oikeusturvaa. Vaikka HJK:n valitus menisi läpi, Obilorin rangaistus on jo kärsitty siinä vaiheessa.

HJK:n mediapäällikkö Jupe Väre kyseenalaistaa menettelytavan. Väre nosti esiin myös viime kaudelta Anthony Annanin tapauksen, jossa oli samankaltaisuuksia (lue lisää).

– Viime vuonna oli sama homma, kun meillä oli se Annanin keissi. Kiistanalainen tilanne olisi pitänyt käsitellä huolella, mutta pelikiellot tulevat kuitenkin voimaan, Väre avasi näkemystään SuomiFutis-sivustolle.

– Mieti, jos itse joutuisit tuollaisen tuomion kohteeksi. Pahinkin rikollinen on oikeutettu oikeudenmukaiseen tuomioon. Nyt sitä ei päästä varmistamaan.

Väreen mielestä Obilorin rangaistuksen kaltaisesta tuomiosta pitäisi olla täysin varma, ennen kuin se laitetaan käytäntöön.

– Sen suhteen pitäisi Palloliitonkin ollaan hereillä. Pitäisi pystyä takaamaan myös pelaajankin kannalta. Nämä ovat isoja päätöksiä ja näin kova tuomio vaikuttaa sarjataulukkoon. Jos ei pystytä olemaan täysin varmoja siitä, että tuomio on puolueeton, mikä mun mielestä pitäisi pystyä aina tällaisissa tapauksissa varmistamaan.