Liverpoolin finaalipaikka Mestarien liigassa vaikuttaa tällä hetkellä kaukaa haetulta, sillä Barcelona oli keskiviikkona Camp Noulla parempi maalein 3-0. Tappiosta huolimatta Liverpoolin valmentaja Jürgen Klopp oli omiensa peliesitykseen tyytyväinen, joskaan tulokseen luonnollisesti ei.

– En tiedä, voimmeko pelata juurikaan paremmin. Minusta tämä oli paras vierasottelumme Mestarien liigassa – ei vain tällä kaudella, vaan viime kausi mukaan luettuna, Klopp sanoi pelin jälkeen BBC:n mukaan.

– Kerroin pojille, että olen ylpeä pelaamisestamme. Olin täydellisen tyytyväinen siitä, että pelasimme tällaista jalkapalloa tällaista joukkuetta vastaan.

– Viime kädessä se ei kuitenkaan kiinnosta ketään. Sitä miettivät luultavasti vain jalkapallonörtit, koska kyse on lopputuloksesta, ja me hävisimme 0-3.

– Voin tehdä tämän pelin kanssa todella hyvin töitä. Käytän tätä ottelua näyttääkseni pojille, mikä on mahdollista. Se oli rohkea esitys, joka oli hyvin intohimoinen ja eloisa, ja monina hetkinä luova ja suora.

Välieräpelin toisella puoliajalla Liverpool piti enemmän palloa (57,4 %), syötti enemmän kuin Barcelona (284-217) ja laukoi useammin kohti maalia (4-3). Päätösjakson maalit menivät kuitenkin Barcelonan eduksi 2-0.

– Oli mahtavaa, kuinka aiheutimme Barcalle vaikeuksia ja hallitsimme toista puoliaikaa. Tällaista jalkapallo kuitenkin on. Kyse on maalinteosta, ja Barcelona teki kolme maalia ja me emme yhtään, Klopp kuittasi.

[readmore from=Liverpool]

– Pojat pelasivat huippuottelun, mutta Barcelonaa vastaan pelatessa muutamakin maalintekopaikka voi riittää kääntämään pelin heidän edukseen.

Vierasmaalitta jääminen tekee Liverpoolin haasteesta todella kovan, mutta Klopp ei heitä pyyhettä kehään.

– Ennen tätä ottelua mahdollisuutemme olivat paremmat – nyt tehtävä on vaikea. Se, että Barcelona voi panostaa vastahyökkäyksiin, ei auta meitä. Siltä on vaikea välttyä, mutta koska puhumme jalkapallosta, meidän täytyy silti yrittää, Klopp totesi.