Kasper Hämäläisen komea mestaruusputki poikki – Puola sai uuden mestarin

© Kuva: Juha Tamminen
Tänään livenä Köln-Leipzig!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Kasper Hämäläinen on ollut ulkomailla pelaavista suomalaisjalkapalloilijoista todellinen mestaruusrohmu. ”Kappe” on viettänyt Puolassa 6,5 vuotta ja on voittanut tuossa ajassa neljä perättäistä mestaruutta. Hämäläinen juhli ensimmäistä Ekstraklasa-titteliään Lech Poznanissa kaudella 2014-2015 ja sen jälkeen pystiä nosteltiin kolmesti putkeen Legia Varsovan pelaajana.

Sunnuntaina Hämäläisen verraton mestaruusputki meni kuitenkin poikki. Ennen päätöskierrosta Ekstraklasan kakkosena ollut Legia elätteli vielä toiveita kärkeen noususta, mutta se olisi edellyttänyt paitsi omaa voittoa, niin myös Piast Gliwicen kompurointia. Kumpaakaan ei lopulta tapahtunut.

32-vuotias Hämäläinen oli Legian avauskokoonpanossa kauden finaalissa Zaglebie Lubinia vastaan. Suomalainen alusti 16. minuutilla Carlitos Lopézin johtomaalin, mutta tuli vaihtoon 59. minuutilla. Zaglebie johti tuolloin 2-1, mutta kotijoukkue nousi tasoihin lisäajalla Adam Hlousekin maalilla.

Puola sai tällä kaudella uuden mestarin, sillä Piast Gliwice voitti ensimmäistä kertaa 73-vuotisen historiansa aikana Puolan pääsarjan. Lähes sensaatioon verrattu mestaruus sinetöityi 1-0 -voitolla Lech Poznanista, ja eroa Legiaan tuli lopulta neljä pistettä.

Piast Gliwicen aiemmat parhaat saavutukset olivat kaksi Puolan Cupin finaalipaikkaa sekä Ekstraklasan kakkossija kaudella 2015-2016. Piast Gliwicen kotistadionille mahtuu noin 10 000 katsojaa. Joukkueen riveissä pelasi tällä kaudella muun muassa takavuosien Englannin maajoukkuepelaaja Mark Hateleyn poika Tom.

Kasper Hämäläisen sopimus päättyy tähän kauteen, ja konkari tulee hyvin suurella todennäköisyydellä vaihtamaan seuraa ja maata. Suomeen Hämäläinen ei tiettävästi ole palaamassa. Hämäläisen viimeisen Puolan kauden saldoksi jäi 976 peliminuuttia 17 sarjaottelussa. Tehotilastoon kirjattiin kaksi maalia ja kolme maalisyöttöä. Lisäksi Hämäläinen pelasi neljä peliä europelien karsintavaiheessa sekä kaksi peliä Puolan cupissa.

Nuorempaa kaartia edustava Santeri Hostikka istui vaihtopenkillä koko ottelun, kun Pogon Szczecin voitti vieraissa päätöskierroksella Cracovian 3-0. Hostikka siirtyi Puolaan tammikuussa ja pelasi debyyttikaudellaan 274 minuuttia kahdeksassa ottelussa. Hostikalle tilastoitiin yksi maalisyöttö.

Ekstraklasan kauden suomalaistähti oli Petteri Forsell. Forsell teki Miedz Legnicalle 13 maalia, mutta joukkueen kohtalona oli pudota sarjasta (lue lisää).

Tänään livenä Köln-Leipzig!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS