Suomen maajoukkuehyökkääjä Teemu Pukin edustaman Norwichin ei uskota vahvistavan kesällä rivejään usealla pelaajalla, vaikka edessä onkin ensimmäinen sesonki Valioliigassa sitten kauden 2015-16.

Norwich varmisti nousun pääsarjaan jo ennen päätöskierrosta ja voitti vielä Englannin Mestaruussarjan kultamitalit.

Seuran urheilutoimenjohtaja Stuart Webber sanoi toukokuun alussa Sky Sportsille, että Norwichilla tulee olemaan Valioliigan pienin budjetti ja vähiten varoja käytettäväksi siirtomarkkinoilla. Hän ei halunnut mainita lukuja, mutta painotti, että kyseessä on ”luultavasti pienin” siirtobudjetti koko Valioliigan historiassa. Webber ennakoi, että Norwich tekee kesällä 3-5 pelaajahankintaa.

Kenet Norwich voisi sitten rajallisilla varoillaan hankkia? Siirtohuhuissa seuraan on povattu ainakin uutta hyökkääjää. Espanjalaismediassa kerrottiin viime viikolla, että Norwich on tarkkaillut Eibarin hyökkääjää Sergi Enrichiä, mutta hän tekikin jatkosopimuksen nykyisen seuransa kanssa. Huhtikuussa Bavarian Football Works -sivusto taas kertoi, että Norwich on pitänyt silmällä Bayern Münchenin reservijoukkueen hyökkääjää Kwasi Okyere Wriedtia.

Uusimmissa huhuissa Norwichiin on yhdistetty kaksi todella nimekästä pelaajaa: Nigerian maajoukkueen keskikenttäpelaaja Mikel John Obi ja Englannin entinen ykkösmaalivahti Joe Hart.

Mikel, 32, edusti yli kymmenen vuotta Valioliigan suurseuraa Chelseaa ennen kuin siirtyi kiinalaiseen Tianjin TEDAan tammikuussa 2017. Viime talvena hän siirtyi Englannin Mestaruussarjassa pelaavaan Middlesbrough’hun loppukauden mittaisella sopimuksella.

Nigerialaissivusto Complete Sports kertoo, että Norwich on seurannut Mikeliä, joka on siis kesällä vapaa siirtymään toiseen seuraan ilman siirtokorvausta. Sivuston mukaan hänen perässään on myös Sheffield Wednesday.

Mikel on mm. kaksinkertainen Valioliigan mestari, ja Mestarien liigan voittaja kaudelta 2011-12. Nigerian A-maajoukkueessa hän on pelannut 85 ottelua. Edelliset maaottelunsa hän pelasi viime kesän MM-kisoissa toimien Nigerian joukkueen kapteenina.

Mirror-lehden mukaan Norwich haluaisi hankkia 32-vuotiaan Hartin Burnleystä. Hart toimi monta vuotta Englannin maajoukkueen ykköstorjujana, mutta hän on pudonnut nokkimisjärjestyksessä niin seura- kuin maajoukkuetasollakin.

Tällä kaudella Hart pelasi 21 ottelua Burnleyssä, mutta putosi penkin puolelle vuodenvaihteen tienoilla. Kilpailu Burnleyssä on kovaa, sillä Hartin maalivahtikollegat Tom Heaton ja Nick Pope ovat myös pelanneet Englannin maajoukkueessa viime vuosina.

Mirror kertoo, että Hart ei halua viettää seuraavaa kautta penkillä ja lehden mukaan Burnley on valmis päästämään hänet muualle, sillä hän kuuluu seuran korkeapalkkaisimpiin pelaajiin.

Burnleyn manageri Sean Dyche vihjasi viime viikolla, että yksi joukkueen kolmesta maalivahdista saatetaan myydä tulevana kesänä.

– Se on luultavaa, muttei varmaa. Todennäköisesti yksi heistä sanoo, että haluaa mennä muualle. En voi vahvistaa mitään. Jos he kaikki ovat täällä kesän harjoituskaudella, niin se on hienoa.

Huhujen mukaan Hart on herättänyt kiinnostusta myös Ranskassa ja Yhdysvaltojen Major League Soccer -sarjassa.