Kirous ohi: Tottenhamin menestyksellä yllättävä hyötyjä – karsintojen kestofloppi vihdoin Mestarien liigan lohkovaiheeseen

© Kuva: Getty Images
Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Tottenham juhli keskiviikkona yhtä lähihistoriansa suurimmista saavutuksista, kun se teki huikean toisen puoliajan nousun selvästä tappioasemasta ja raivasi tiensä Ajaxin yli Mestarien liigan loppuotteluun. Tottenham kamppailee 1. kesäkuuta pelattavassa finaalissa Liverpoolin kanssa Mestarien liigan voittopokaalista.

Tottenhamin – ja Liverpoolin – menestymisellä Mestarien liigassa on kuitenkin myös yllättävä hyötyjä. Koska edellisen kauden mestari saa aina suoran paikan seuraavan kauden Mestarien liigan lohkovaiheeseen, ja sekä Tottenham että Liverpool ovat lunastaneet paikan mukaan jo valioliigasijoituksensa kautta, siirtyy yksi suora lohkovaihepaikka maarankingissa seuraavalle.

Tuo maa – UEFA:n maarankingin 11. – on Itävalta, jonka mestari pääsee näin suoraan lohkovaiheeseen. Mestaruuden on jo varmistanut Red Bull Salzburg, jolle titteli on jo kuudes perättäinen.

Mestarien liiga -paikka on Salzburgille kuitenkin sen historian ensimmäinen. Yrittämään se on päässyt todella usein, mutta RB Salzburgin historia Mestarien liigan karsinnoissa on suorastaan traumaattinen. Nyt painajainen on mitä suurimmalla todennäköisyydellä ohi.

Aiemmilla 11 yrittämällään, kaudesta 206-2007 lähtien RB Salzburg on pudonnut Mestarien liigan karsinnoissa espanjalaiselle Valencialle, ukrainalaiselle Shakhtar Donetskille, israelilaisille Maccabi Haifalle ja Hapoel Tel Aviville, luxemburgilaiselle Dudelangelle, turkkilaiselle Fenerbahcelle, kahdesti ruotsalaiselle Malmölle, kroatialaiselle Dinamo Zagrebille, latvialaiselle Rijekalle ja serbialaiselle Belgradin Punaiselle Tähdelle. Kahdella edellisellä yrittämällä putoamisen ratkaisi vierasmaalisääntö ja sitä ennen jatkoaikatappio.

Salzburg on esiintynyt Mestarien liigan lohkovaiheessa kaudella 1994-1995, mutta tuolloin vielä Casino Salzburgin nimellä. Red Bullin kelkkaan hyppääminen on kuitenkin tuntunut lähes kiroukselta Mestarien liiga -unelmien kannalta, vaikka rahaa energiajuomajätti onkin seuraan pumpannut runsaasti. Eurooppa-liigassa RB Salzburg eteni kuitenkin viime kaudella välierävaiheeseen asti.

Teoreettinen mahdollisuus Salzburgin unelman kariutumiselle on yhä olemassa, mutta mahdollisuus on äärimmäisen pieni. Se edellyttäisi sitä, että Arsenal kipuaisi Valioliigan päätöskierroksella vielä Tottenhamin ohi (eikä voittaisi Eurooppa-liigaa). Arsenal on kuitenkin kolme pistettä Spursia perässä, ja sen maaliero on kahdeksan maalia huonompi. Valioliigan sunnuntaisella päätöskierroksella Arsenal vierailee Burnleyssa ja Tottenham isännöi Evertonia.

Sport1:n mukaan RB Salzburg nettoaa Mestarien liigan lohkovaiheeseen päästyään ainakin 22 miljoonaa euroa lisätuloja. Niistä 15,25 miljoonaa kuitataan pelkkinä osallistumisbonuksina.

Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS