Kohua herättäneet rasistiset huutelut painettiin villaisella – ”Sanooko Serie A kyllä rasismille?”

© Kuva: Getty Images
Bayern München aloittaa uuden kauden! Käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!

Italian jalkapalloilua ovat kuohuttaneet kuluvan kauden aikana useat rasistiset kohut, joista kaikkein puhutuin on epäilemättä Moise Keanin ja Blaise Matuidin tapaus. Juventuksen tummaihoisia pelaajia herjattiin rasistisesti 2.4. pelatussa ottelussa Cagliaria vastaan. Pelin jälkeen närkästystä nostatti myös Juventus-toppari Leonardo Bonuccin kommentti, jonka mukaan ”yleisö ja Kean ovat yhtä syyllisiä tapahtuneeseen”.

Nyt Serie A on tehnyt päätöksen, ettei se rankaise Cagliaria rasistisista huuteluista. Liigan kurinpitovaliokunta myönsi, että ottelussa kuultiin chantteja, joita se kuvaili ”varmasti moitittaviksi”, mutta kurinpitäjien mielestä chanteilla oli vain ”rajallisesti merkitystä”.

Moise Kean, joka sai kuulla buuauksia, ”apinaääntelyitä” ja herjoja koko pelin ajan, tuuletti 2-0 -maaliaan seisomalla Cagliarin fanien edessä kädet sivuilleen levitettyinä. Kean itse oli kuitenkin ainoa, joka lopulta sai ottelun tapahtumista rangaistuksen. Hänelle langetettiin jo aiemmin 2 000 euron sakot sukeltamisesta.

Tyrmistyksensä Serie A -organisaation päätöksestä on esittänyt muun muassa brittilegenda Ian Wright. Pettymys rangaistuksetta jättämiseen on joka tapauksessa laajaa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Bayern München aloittaa uuden kauden! Käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!