Näin Markku Kanerva kommentoi Huuhkajien poisjääntejä ja valintoja: ”Jalka liikkui iloisesti”

© Kuva:
Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Päävalmentaja Markku Kanerva julkisti perjantaina Suomen joukkueen kesäkuun EM-karsintapeleihin Bosniaa ja Hertsegovinaa sekä Liechtensteinia vastaan. Loukkaantumistilanne on tietyiltä osin hieman parempi kuin maaliskuun peleissä, ja täysin uutena miehenä aiempiin karsintapeleihin ja Nations Leagueen verrattuna mukaan on nostettu Pikkuhuuhkajista Benjamin Källman.

Maaliskuussa joukkueessa mukana ollut Kasper Hämäläinen on poissa ryhmästä siksi, koska hänen sopimuksensa Legia Varsovan kanssa päättyi eikä uutta ole vielä mihinkään suuntaan tehtynä. ”Kappe” ei Kanervan mukaan halunnut riskeerata tulevaisuuttaan mahdollisella loukkaantumisella, ja pyysi siksi lupaa jäädä joukkuesta sivuun.

Roman Eremenko on puolestaan ollut sivussa kolmesta viimeisestä Rostovin ottelusta ja joutuu nivusleikkaukseen. Siksi Eremenkon odotettua paluuta Huuhkajiin ei vieläkään nähdä.

– Eremenkon vamma on äitynyt sen verran pahaksi. Lähtökohtaisesti tilanne oli sama kuin maaliskuussa, eli Roman ei tule mukaan, ellei hän ole sataprosenttisessa kunnossa, Kanerva selvitti medialle perjantain lehdistötilaisuudessa, joka näkyi suorana lähetyksenä SuomiFutis-sivuston IGTV:ssä.

– Hän sanoi, että hän tutkituttaa vammansa, vamma vaatii leikkaushoitoa ja hän on out. Se oli aika lyhyesti käsitelty ja hyvissä ajoin selvillä.

Myös vahvan kauden Tanskan Superliigan pronssiryhmä Esbjergissä pelannut Markus Halsti jäi joukkueesta ulos. Kanerva kertoi konkaritopparin poisjäännin johtuvan lievästä vammasta.

– ”Make” oli minileirillä mukana, ja hänellä on ollut polven kanssa vähän ongelmia. Polvea testattiin, ja huomasimme, ettei se ollut siinä kunnossa, että häntä olisi kannattanut valita. Hän veti kahdet treenit kanssamme, mutta jätti tämän päivän treenit väliin.

– Esbjergin kausi alkaa kuitenkin europeleillä suht koht nopeasti, joten päätimme antaa Halstille toipumisaikaa saada polvensa kuntoon. Se auttaa myös seurajoukkuetta, Kanerva selvitti.

Yksi huolenaihe Kanervalla on Pyry Soirin pelituntuma. Soiri on kyllä terveenä, mutta seurajoukkueessa Admira Wackerissa peliminuutit ovat kiven takana. Soiri siirtyi Itävaltaan viime elokuussa, mutta on pelannut seurajoukkueessaan viimeksi joulukuun puolivälissä. Maajoukkueessa Soirin rooli on ollut iso, sillä hän oli Huuhkajien avauksessa viidessä Nations League -ottelussa kuudesta ja sai minuutteja myös molemmissa maaliskuun karsintapeleissä.

– Eihän se Soirin pelikunto optimaalinen ole. Kyllä hänen valintaansa jouduttiin miettimään. Hän on harjoitellut hyvin ja on fyysisesti hyvässä kunnossa, mutta vastuuta ei ole tullut, Kanerva harmitteli.

– Kävin tapaamassa Pyryä keväällä ja juttelin hänen valmentajansa kanssa. Valitettavasti siinä peliryhmityksessä Pyrylle ei löydy ominta roolia. Valmentaja näkee hänet enemmän wingbackina, ja hänen mielestään siihen rooliin on tällä hetkellä parempia vaihtoehtoja.

– Kyllä se vähän huolestuttaa, mutta toisaalta Pyryn jalka liikkui treeneissä aika iloisesti. Se on toinen juttu, onko hän 90 minuutin kunnossa. Pyryllä on kuitenkin sellaisia ominaisuuksia, että hän voi tuoda muutoksia peliin, valmentaja lisäsi.

Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS